Moster på besök ❤️

Maria och Nova har varit här i en vecka och vi har tillsammans tagit hand om våra grannars hästar. Vi har verkligen haft det hur mysigt som helst. Vi har ridit ut tillsammans, mockat, rastat hundar, lekt med barnen och haft hur mysigt som helst ❤️ Tillsammans med stallsysslor och vardagssysslor har dagarna minst sagt gått i ett :)

Vi fick besök av Dogge, Bellan och Heléne tidigare i veckan. Kul att träffas ❤️

Josse och hennes fina lilla kille kom också och hälsade på oss. Meija tyckte det var mysigt att bebisgosa igen, hon kunde inte komma ihåg att lillebror varit såå liten :) 
Meija har börjat lära sig styra, stanna och backa Lindy och både häst och ryttare är jätteduktiga! 



Mosters lilla sötis❤️



 


Hästen som tappade huvudet..

Meijas älskade käpphäst tappade idag sitt huvud och stora tårar rullade nerför Meijas kinder. Jag vet inte hur många kilometer (mil??) hon sprungit med den där hästen.. Idag hade dock käpphästen sprungit färdigt och med hjälp av mormor och morfar fick en ny häst flytta in i stallet, den här gången blev det en svart häst :) Meija ville att vi skulle köpa en häst till kusinen Nova också, den lilla skruttan fyller år imorgon så det fick bli en i födelsedagspresent :)


Malte har tredagarsfebern, febern gick tvärt över efter 3 dagar och som ett brev på posten kom utslagen :) 


Nu ska bara hostan gå över så är han fit fot fight igen! 

 

Farmor på besök med dagbarnen :)

Hampus och Meija åkte själva in till veterinären, kändes bättre att låta Malte vara hemma idag och fortsätta kurera sig :) 
Han har varit hängig och febrig idag med, fast han håller humöret uppe ändå, lillskrutten ❤️

Vid lunch dök farmor upp med 4 dagbarn, kul för Meija att få leka av sig och trevligt att få besök :) 


Lilla Tokfia ❤️ :)

Hampus jobbar natt, jag sitter med en sovande och febrig Malte i famnen, hoppas han blir frisk snart. 




Malte fortf. sjuk..

Igår åkte jag till vårdcentralen med Malte, jag ville bara utesluta öroninflammation. Det var visst lättare sagt än gjort, han var röd och irriterad på trumhinnan men kanske inte tillräckligt för att behandla... Eftersom han inte är ledsen konstant och inte verkar ha ont hela tiden valde vi till slut att avvakta. Han är relativt pigg och glad ändå. 

Han har precis fått alvedon, febern är uppe i 39 grader. Nu hoppas vi på en pigg och frisk Malte snart ❤️

Hampus är också förkyld men han verkar vara på bättringsvägen. Än så länge har jag och Meija klarat oss bra! 

Lilla hjärtat har precis somnat om och bara jag märker att febern börjar gå ner ska jag göra detsamma, om ett par timmar ringer klockan och då ska vi till veterinären med Nalle. 

Leos Lekland

Leos Lekland var super! Ganska likt Busfabriken fast fräschare. Meija och Hampus lekte tillsammans medan jag och Kg tog hand om Maltson ;)  

Barnen hade kul och Ille såg jag knappt till under hela tiden vi var där, full fart!! 
Väl hemma tog Hampus och jag en promenad med Meija och hundarna. Meija behövde sova och det tog inte mer än 2 minuter i vagnen så slocknade hon. Hon har varit gnällig ikväll, kanske börjar hon med bli sjuk.. Malte är bättre, nu är han mest hostig. 

Tillsammans lagade vi tapas ikväll, hur gott som helst!


Efterrätten hade Bea fixat, pannacotta med bär, väldigt gott och en efterrätt i min smak :)



Kanske bäst att försöka sova nu medan båda trollen sover, Hampus och KG är på jakt så nattpasset med barnen är helt och hållet mitt, Meija är i vanliga fall inga problem men när hon är förkyld blir hon tokig av att vara snorig i näsan och ska snyta sig rätt ofta, vi får se vad natten bjuder på :) 



Snygging ❤️

Bea m familj på besök :)

Igår var Meija hos Farmor och resten av familjen gjorde en heldag på ikano, Hampus fick äntligen håret klippt och både jag och kidsen fick nya kläder. Mysigt att få tillbringa en dag med sambon och få lite tid tillsammans..!

På kvällen åkte vi till Tallboda och träffade kusin Bea och hennes familj. Maten var supergod, Oxfilé med rotfrukter... 

Nu ska Hampus, Meija, KG, Ille, Nike, Malte och jag åka iväg till Leos Lekland medan Tilde, mamma och Bea åker och ser på genrepet till Melodifestivalen :) 


 


Sjuk Malte

Malte har varit sjuk i ett par dagar nu med feber och förkylning, idag fick Meija åka till farmor och leka av sig litegrann samtidigt som jag och Malte var hemma och myste (sov). 

Malte har vaknat flera gånger och varit jätteledsen inatt, det är inte alls likt honom, han har aldrig varit ledsen på nätterna men inatt har han varit otröstlig och när han till slut lugnat ner sig somnar han vid bröstet. Jag misstänker att han har ont i öronen.. Just nu sover han sittandes hos mig och har sovit cirka 45 minuter, längsta stunden hittills. Alvedon fick han innan läggdags och jag måste vänta ett par timmar till innan jag kan fylla på med en till. Lillskrutten som alltid är så himla glad, som ler så fort han slår upp sina blå, är så ledsen inatt, det är ovant för mig att se honom såhär ledsen då han nästan alltid är glad. Tycker synd om min lille pojke ❤️ 




Mysig dag med familjen här hemma

 
Lindy, Yatzy och Cezar :)
Söta Cezar :)
Tokiga Nalle ;)
 
 
 
 
Sista måltiden innan mörkret kommer...
 
 
 
 

Underbar dag!

Hampus åkte och körde snö inatt och kom inte hem förren på eftermiddagen. Bra att han drar in lite extra stålar till familjen :)

Imorse åt vi frukost och sen tog mamma, jag, Meija och Malte en promenad tillsammans med jyckarna Svante, Fanny, Troja och Nalle. När vi kom hem värmde vi på glögg till oss vuxna och varm oboy till Meija :)

Efter lunchen gick jag upp till stallet och red en kortis på Lindis innan Meija fick rida. Hampus hade kommit hem och fick lite kvalitetstid med Malte under tiden :) Efter ridturen byggde jag en snölykta och mormor och Meija gjorde en snögubbe ;)


Sen tog vi en promenad med jyckarna igen, den här gången utan barn :) 



Nu förbereder vi för kvällens tapasmiddag :) Senare ska vi upp till hästarna och ge kvällsmaten och säga godnatt, supermysigt ❤️

Min darling överraskade mig idag med 2 blombuketter, undra vad jag gjort för att förtjäna dom :) Det gjorde mig glad ❤️

Snart är veckan slut och imorgon ska mormor "flytta hem" igen. Jag vet en som kommer sakna henne mycket 


 

RSS 2.0