Vår fina lilla tjej!

Det går inte med ord beskriva hur mycket jag älskar dig!

Sötnosen Olivia och mamma Sara på besök

Igår kom Sara och Olivia på besök, det skiljer bara 2 veckor mellan Olivia och Meija fast skillnaden är rätt stor. Olivia ligger lite över "normalkurvan" och Meija ligger lite under så det skiljer hela 2 kg mellan de små liven :) Det är stor skillnad i utvecklingen också, Olivia skrattar högt, är helt stadig i nacken och kan stå på benen om man håller i henne, det kan visserligen Meija också men då måste hon vara riktigt förbannad ;)

Tack för en mysig dag!

Öregrund

Fredag
Vägen hit gick jättebra! Meija sov större delen av vägen och vi stannade till hos M och N i Stokholm för en fika och så jag kunde amma Meija. Vi var framme vid 22.00 i Öregrund och då bjöds det på skinkgratäng. Vi var rätt trötta efter resan så det blev i säng skapligt.

Idag blev vi väckta vid 9 så Tess kunde hälsa lite på Meija innan hon började jobbet :) Hampus åkte till KG som var hemma och vabbade och vi andra tog en promenad för att gå i Öregrunds affärer, det gick rätt fort att gå igenom men lite inhandlades ändå, jag och mamma köpte martiniglas till syster för att hon är så omtänksam och rar av sig. Senare kom Cissi, My och Ida, det var så länge sen jag träffade dem och tjejerna hade blivit så stora!

Stackars Cissi hade brytit svanskotan och såg ut att ha riktigt ont! Jag fick lite flashback när jag såg när Cissi gick, hon gick ungefär som jag gjorde cirka 3 veckor efter förlossningen. Jag tänker rätt ofta på vad skönt det är att kunna gå utan smärtor igen. Ni som inte fått barn behöver absolut inte skrämmas av det för det är helt klart värt det ändå! Dessutom gick jag emot mina stygn hela tiden och därav fick jag ont.

Bea och tjejerna kom förbi på eftermiddagen och sa hej, tråkig nog låg lilla Ille i feber där hemma så det blev en kortvisit innan de åkte hem till sjukstugan. Maria, Nicklas och Ozzy kom senare på kvällen och det bjöds på god mat som alltid! Hampus och KG åkte för att testa jaktlyckan men kom hem utan fångst. Meija hade ingen bra kväll alls utan skrek nästintill oavbrutet hela kvällen och ingenting var till belåtenhet förrens jag gick upp på övervåningen där hon slocknade nästintill direkt. Sen sov hon till halv 3 på natten och då passade mamma, jag och Hampus på att gå upp och lägga oss, de andra hade gått och lagt sig för ganska länge sen förutom Nettan som satt uppe med oss till halv 2. Vi fick sova ut till 11 ungefär, skönt! Tess kom förbi för att gosa med Meija och jag passade på att bada Laban som stank mer hund än han borde ;)

 


Lördag

KG fyllde 35 dagen i ära så vi var bjudna på supergott födelsedagsfika. Tilde hade också blivit sjuk hos fam. Ramstedt och jag velade länge om jag skulle följa med bort med Meija, efter lite rådfrågning följde vi med bort, hon hade träffat Tilde dagen innan så blir hon sjuk skulle hon förmodligen blivit det iallafall. Det var kul att se Sara där med sin fina mage :)

Framåt kvällen gick vi hem till fam. Wass för att äta god mat och spela spel. När vi kom hem var det äntligen dags för att byta bajsblöja! Det var nu en vecka sen och efter att den kom fick vi tillbaka vår nöjda Meija igen :) Tess med fam. kom lagom till maten så Hampus langade över Meija till Tess och där myste hon tills de gick hem senare på natten :) Mamma, Nettan, Maria, Nicklas, Hampus och jag spelade "Med andra ord" i 2 omgångar, det går ut på att man ska förklara ett ord som den andra sen ska lista ut vad det är. Det kan röra till sig i cellerna där uppe ibland i stressande spel t.ex. när mamma säger "Det här är ett skaldjur.." och gissningen från N blev "Nyckelpiga!" ;) Det är synd att säga att min andra hälft är duktig på dessa spel, det blir mest massa "eh... öh... Va fan..." och sen har halva tiden gått innan han ens fått fram första ordet, om det berodde på vinet eller inte låter jag vara osagt... ;) På något konstigt sätt lyckades han och mamma ta segern i en av omgångarna iallafall. Det blev en trevlig kväll med många skratt och vid halv 2 gav vi upp och gick för att knoppa, ja efter att ha torkat lite golv vill säga...............Söndag

Idag var det härligt väder ute med strålande sol så Tess, jag, Maria, Mamma, Linnéa och Meija tog en långpromenad med Ozzy och Laban. Sen packade vi ihop och åkte vidare till Fam. Ramstedt där även lilla Nike hade blivit sjuk, där åt vi en god älggryta och Bea hann mysa en snabbis med en mycket nöjdare Meija den lilla stund hon var vaken innan vi åkte hem. Meija fick massa kläder av Bea och en bok full av bra tips som man kan ha nytta av när man har barn. Jag lämnade över en del bebiskläder som Meija vuxit ur som B kan ha med sig till barnhemmet i Ghana när hon åker dit i Maj. Om det är någon som har barnkläder eller barnskor som de kan tänka sig att skänka till barnen så hör av er så lämnar jag mer än gärna över det till B.


Två björnar redo för långpromenad!


Min fina kusin Bea


Det är med lite vemod i kroppen som jag lämnar Öregrund, det är mysigt att umgås med alla släktingar och en helg känns alldeles för kort. Förhoppningsvis får jag träffa kusinerna snart igen hos syster i Stockholm!


Världens finaste Ozzy


20/1 Rymlingen Troja...

I torsdags var vi på BVC jag och Meija, 4235 g och 54 cm lång, hon har nu gått upp ett helt kilo sen hon föddes och ökat 7 cm i längd, det går fort!

Hundarna har en förmåga att stressa upp sig "lite" när vi kommer hem så för att inte riskera att de råkar sätta en tass i ansiktet på Meija brukar jag släppa ut de i hundgården, sagt och gjort, jag släpper ut hundarna i hundgården och sen går jag ut för att hämta Meija. När jag kommer in igen går jag till fönstret för att se vad hundarna sysslar med och vad ser jag? Jo, en Troja som sitter halvvägs ut genom stängslet! Alla som känner Troja vet att en lös Troja är ingen bra Troja! Jag skener ut och lagom när jag är framme vid hundgården ser jag hur hon försvinner ut på gärdet, jag står och ropar och känner hur paniken kryper på som den alltid gör när den där hunden rymmer, jag ropar med glad röst och med arg röst men hon vänder sig inte ens om. Till slut springer hon förbi mig på gärdet och över vägen till nästa gärde, jag springer efter så gott jag kan i snön och när jag kommer fram till nästa gärde ser jag en räv och 7 rådjur lite längre bort, jippie... Jag gör ändå ett försök att ropa på henne och vad händer?? Hon stannar upp, tittar på mig och springer rakt mot mig, det här har då aldrig i världshistorien hänt förut att hon lyssnar på inkallning när hon rymt så jag tänkte att nu springer väl hundjäkeln bara förbi mig men nej då, hon STANNAR! Och vi går tillsammans in igen till en helt galen Meija som var så ledsen att man skulle kunna tro att jag övergett henne för all framtid, ja hon fick träna lungorna iallafall :) När vi lungat ner oss litegrann börjar vi packa för resan upp till Öregrund.


18/1 Jossan på besök

Idag har Jossan hälsat på hos oss i Klockrike, tårarna rann längs Jossans kinder när hon fick se vårt lilla knyte. Meija fick en fin mössa från Geggamoja och jag fick 2 checkar, en check som gick till barnvakten Josefine inklusive övernattning och en check till ett restaurangbesök med tjejerna, tack så jättemycket underbara du!

Jag försökte få min karl att dra ut slinger på mig men H hade tur, Jossan erbjöd sig så nu är jag nyslingad och det känns väldigt fräscht! Har inte gjort något åt håret sen jag blev gravid, vilket säger en hel del. Det var så kul att träffa min Jossi, det händer alldeles för sällan nuförtiden....16/1

Igår släppte jag av Hampus hemma hos hans morbror Uffe där de tillsammans med de andra morbröderna och Freddan skulle se hockeymatchen, jag och Meija styrde sen kosan mot Tallboda. Jag lämnade lilltjejen hos mamma och sen tog jag en promenad med hundarna. På kvällen bjöds det som vanligt på god mat bestående av kallmarinerad fläskfilé och en planka med massa olika sorters frukter.

Hampus ändrade sina planer på att komma hem efter matchen och gick ut på krogen för att komma vid 4 och då hade vi lagt oss för länge sen så det blev övernattning i Tallboda.Jag började pumpa ur och ge i flaska för att hon skulle få i sig ordentligt sista kvällsmålet vilket resulterat till att Meija sovit längre perioder på natten. Problemet är bara att nu blir hon galen när jag ska amma henne, hon tycker inte att det kommer tillräckligt fort och bara skriker och skriker, det här känns stressande för både mig och henne. Vissa gånger fungerar det jättebra att amma och andra gånger går det inte alls. Men jag fortsätter kämpa, det är ju så himla mysigt...!

Idag har det varit en slappardag, Hampus åkte och jobbade innan vi ens hade gått upp och är inte hemma än.  Ikväll ser vi fram emot Solsidan kl 20.00!


Löftet som bröts och blev löfte igen...

Min kära sambo skickade sms en dag och frågade om vi skulle gå på hockey, jag har tidigare gått på hockey med Hampus och lovade då mig själv att ALDRIG göra om det. Så sms:et förblev obesvarat och en stund senare ringer han och säger att han köpt biljetter till mig, Freddan och han själv. Jag följer med om han LOVAR att inte gapa och skrika, nejdå, han lovade att han skulle inte gapa och skrika. Jag pumpade ut och vi lämnade skruttan till farmor Annica. Grabbarna satt där bak och drack öl och jag fick köra bilen. Matchen kör igång och ska jag vara ärlig är jag mer facinerad över hur allt fungerar, t.ex. var alla filmkameror finns och varför de inte tar upp klubborna som ligger på isen istället för att åka och hämta en ny? Helt plötsligt börjar en karl bredvid mig skrika som en galning, inga trevliga visor och folket runtomkring mig vänder sig om och tittar. Den ena är mer idiot än den andra och domaren ska vi inte prata om! Behöver jag säga att karln bredvid mig är min sambo? Efter nästa paus bytte vi plats så Freddan satt emellan oss, kunde ju vara trevligt att ha kvar lite av den hörseln man har och framförallt så kanske folket trodde att gaphalsen inte hängde ihop med mig.

När det bara var några minuter kvar så ledde LHC och jag satt och räknade ner minuterna innan vi äntligen skulle åka hem till skruttan, jag var inte orolig alls att hon hade det bra hemma hos farmor men det kändes ändå lite konstigt att vara ifrån henne. Och vad händer??? Jo, AIK gör mål och det står lika! Skit också, nu blir det förlängning... MEN, LHC gör mål och tom jag klappar händerna och känner mig minsta lika glad som mer än halva hallen! Löftet om att aldrig mer gå på hockey med Hampus blev återigen ett löfte som jag inte tänker bryta någon mer gång!


Vår lilla "Hello Kittybrud"


Grattis farbror Lucas!

Igår var vi och grattade Lucas som fyllde "dags-att-övningsköra" dvs 16 år. Det bjöds på chili con carne, jag är inget större fan av just den rätten men tog jag bort bönorna smakade det supergott! Det blev en trevlig kväll som vanligt hos fam. Wickmans och det slutade med att jag och Meija somnade framför tv:n och när vi vaknade nästa gång vid halv 2 så hade vi en bäddad säng som stod på övervåningen och väntade. Skönt! 

Meija har haft ont i magen, förra veckan hade vi en riktigt tråkig natt som bestod av gråt, gråt och gråt. Jag vaggade, vyssjade, sjöng, masserade och försökte trösta men ingeting hjälpte och jag tyckte så himla synd om min lilla tjej. När Hampus till slut vaknade för att åka till jobbet var det min tur att börja gråta, jag kände mig så oduglig som inte kunde hjälpa skruttan. Nu har vi köpt Minifomdroppar och vi har fått tillbaka vår lugna tjej igen! Klart att hon är ju bra mycket kinkigare nu än när hon var nyfödd men huvudsaken är att hon inte har ont för usch vad synd jag tyckte om henne!Jag var på jobbet och hälsade på i veckan, kul att träffa fd jobbarkompisarna igen! Och extra kul att träffa Sofie som ska bli mamma i sommar, jag är så glad för din skull!!
Riktig bloggtorka

Ja, det här med att uppdatera varje dag och vara aktiv bloggare verkar inte riktigt vara min grej. Ska försöka skärpa mig och uppdatera lite oftare :)

Nyåret blev väldigt lugnt och trevligt. Vi var hemma hos fam. Randström och herrn i huset låg och snarkade innan klockan ens hade slagit tolv och när tolvslaget väl kom skålade jag och M i varmt thé. Så är det att fira nyår som småbarnsförälder ;)

Mycket har hänt sista tiden, Meija har börjat ge svarsleende och är helt stadig i blicken nu. När Meija föddes fick hon en jättesöt mössa av sin farmor som det står "Bad hair day" på, som ni ser på bilden var den alldeles för stor när hon fick den så häromdagen kom jag och tänka på den där söta mössan och skulle ta på den.. Mm, säkert! Den var ju jätteliten!!! Skruttan växer så fort, alldeles för fort!

Häromdagen höll hundarna på att göra kattmos av familjen Randströms lilla Simson. Katterna var på övervåningen med en grind som skiljde katt och hund. Eftersom grinden satt i mitten av trappen konstaterade M och jag att de kan ju knappast hoppa över för att komma åt katterna. Nej, så långt stämmer historien korrekt. Men frågar man Nikki så kan man faktiskt trycka sig IGENOM grinden. Sagt och gjort, vi sitter och matar våra småttingar i soffan och helt plötsligt blir det världens liv i hallen, det där speciella skallet som jag vet bara betyder en sak, jakt. Båda jag och M skenar ut i hallen ser en Nikki halvvägs genom gallret (som tur är så är Troja för tjock för att ta sig igenom) och jag grappar tag i Trojas nacke i samma veva som katten inser att han måste fly! Så katten sticker med Nikki hack i häl och jag står och panikhåller Troja i ena handen och stackars Meija i andra armen, jag höll så hårt så naglarna böjde sig åt fel håll men i det här läget får man inte tappa en hund som Troja. Jag hör hur kattstackarn fräser som en tok och hur Nikki skäller. Till slut har M fått tag på hundskrället och de blir instängda på toan resten av dagen. Både jag och M blev riktigt skärrade, usch för att ha jakthundar ibland!!!


Systrarna bus!


RSS 2.0