Myssöndag

Meija och jag hade en mysig kväll i Tallboda igår, vi badade, tittade på Pettson och Findus, åt stjärnchips och naturgodis. Min lilla skrutta ♥
 
Hampus, Freddan och pappa tog en liten utgång. Jag, mamma och Meija hämtade upp Hampus inne i stan och skjutsade Freddan vidare till Streetpack, Hampus fick order av mig att följa med hem. När vi lämnat av Freddan stannade vi för att ringa 112 då det låg en man i diket. Hampus gick ut till killen (jag vågade inte) och killen kunde stå upp någorlunda på benen och polis behövdes inte. Otäckt att dricka sig så full att man ligger däckad i ett dike och framförallt konstigt att inte fler ingriper. Man kunde omöjligt veta om han var däckad eller medvetslös...
 
Meija vaknade vid 8 imorse och vi myste tillsammans framför TV:n en stund innan pappan i huset vaknade och dukade fram frukost åt oss. 
Efter frukosten sov hela familjen en stund, jätteskönt! Efter det begav sig Hampus och Meija på promenad med hundarna och jag fixade lunch. 
 
Efter lunch klippte Meija och Hampus gräset, det var förstås väldigt spännande att "få åka traktor". Jag stannade inomhus för att frosta av frysen och städa ur kylskåp och skafferi. 
 
 
 
Meija är glad över att kunna gunga på sin gunghäst igen, hon smackar för fullt och "ptrooaar" när hästen ska stanna. Hoppas det blir en liten ridtjej av henne <3 Nu är det inte mycket kvar. Nu ska bara tränset hittas någonstans i Tallboda, likaså sadeln. Och så var det förstås den där manen... Måste få tag på mer hästhår..
 
 
I fredags kom Eve på besök, tanken var att vi skulle setts hos Annica men pga av sjuka dagbarn kom Eve och besökte oss istället vilket förstås var väldigt trevligt!! :)
 
Nu är det dags att se på film med Darling :)
 

The morning from Hell!

 
Klockan 05.00 börjar Svante springa upp och ner i sängen, fram och tillbaka till dörren, jag försöker in i det sista få honom att somna om men hela Svante säger att han är kissnödig. För mig är det som att gå 2 mil istället för 15 steg till ytterdörren, när jag släppt ut Svante ser jag Troja som ligger på hallmattan, varningsklockan ringer direkt. Hon sover alltid hos oss i sängen. Hon kan knappt resa på sig och när hon kommit upp står hon likt en gunghäst och har ont. Jag tempar henne, hon har 39 i feber. Jag får till slut upp min sambo, Troja har då mjuknat lite och kan gå ett par steg framåt. Valla öppnar inte förrens 9, så vi bestämmer oss för att avvakta tills dess och klockan är runt kvart över 6 när vi somnar om.
 
Klockan halv 7 har Nikki vaknat till liv och börjar leka med Svante, behöver jag säga att jag var måttligt irriterad? Jag försöker låta så arg jag kan så tyst som möjligt för att inte väcka Meija vilket visade sig vara lönlöst. Två sekunder senare skriker Meija efter "lääääälle, mamma läälle" jo, men visst hjärtat ska du få välling.. Nikki släpps ut i hundgården och Meija får sin välling. Äntligen sovdags! 10 minuter senare börjar Hampus alarm på telefonen ringa på högsta volym och jag blir tokig!! Stäng av mobiljä**** eller gå upp!! Han snoozar 4 gånger till... Sista gången mobilen ringer vaknar Meija. Hampus åker iväg på jakt och för min del är det bara att stiga upp, oh happy day..!
 
Troja mådde mycket när vi vaknade och febern var borta. Vi avvaktar med veterinärbesök när det ändå går åt rätt håll. Hon fick i sig mat och rörde sig mycket bättre än inatt. 
 
Jag har äntligen tagit tag i första framkallningen av foton på Meija. 2500 bilder blev det. 
 
Nu ska Meija, jag och hundarn åka till Tallboda. Meija och jag ska bada och ha lördagsmys medan resten av folket går på matchen. 
 
 
 

Snart klar!

Meija ligger och sover medan jag renoverar gunghäst. Nu är den snart klar. Bara man, hästsvans och pannlugg kvar. Jag har fått riktig hästsvans och pannlugg ny saknar jag bara till manen, ingen av mina hästvänner som känner för att offra lite man eller svans från era juveler :)?


Stor tjej...

Meija var hemma med Hampus idag också, hon känns inte riktigt fräsch än och eftersom resan ligger nära i tid så tar vi det säkra för det osäkra och låter skruttan vara hemma resten av veckan eftersom jag är föräldraledig tillsammans med henne på imorgon och på fredag.

Vi har köpt nya nappar till Meija, hon fattar inte att dessa bara har ett håll som är rätt utan sätter dom uppochner nästan jämt, ser lite kul ut. Precis som morbror när han var liten, som alltid hade nappen åt "fel" håll.

Meija var utan blöja en bra stund igårkväll och innan vi gick till sängs frågade jag om hon ville kissa på pottan "Jaaaa" sa hon och gick sen och satte sig, duktig tjej! Vi har ingen brådska med att få henne blöjfri utan hon får ta det i hennes takt, vill hon gå på pottan är det såklart jättebra men vill hon inte är det förstås helt okej. Hon är trots allt inte så gammal :)
 
Såhär kan det se ut när pappa tar på kläder, klänning, mjukisbyxor, strumpor och sandaler. Snyggt värre ;) Nästan som tre toffsar i huvudet varav en mitt i luggen, det var också rätt snyggt. Undrar vad dagispersonalen tänkte då. Han försöker iallafall, lilla pappsen :)
 
Ikväll är Meija och myser med farmor. Hampus tyckte vi skulle ta en jaktur ikväll men med tanke på spöregnet så tackar jag nej till det.

En liten tjej...

Är vad Maria och Nicklas väntar :) Längtar efter den dagen när jag och Maria plockar fram Meijas bebiskläder till deras lilla flicka. Nu har halva tiden gått och jag längtar förstås massor. Ska bli mysigt med bebisgos, känns som en evighet sen!


Sjukstuga

Meija vaknade inatt när Hampus och jag gick och la oss och blev ledsen. Tog sen en bra stund innan Alvedonen hjälpte så hon kunde somna om. Klockan halv 11 vaknade hon imorse, det tar på krafterna att ha feber.

Nu ligger hon och vilar framför Nicke Nyfiken.


Shopping med syster :)

idag blev det fler inköp till skrutt inför kallare tider. Det blev en väst, en fleecetröja, 2 par ullstrumpor, ett fleeceunderställ, vantar, 2 baströjor, 2 pyjamas och en klänning. Det blir inte mycket i påsarna till mig själv längre :) Fast idag inhandlades två par vantar från Willys för 19.90 ;).

Meija var kvar i Tallboda medan jag hade kvalitetstid med syster. En febrig Meija kom vi hem till, antingen beror det på tänderna eller så är det jag som smittat henne med förkylning. Det blir att mysa i soffan framför Nicke Nyfiken som är favoritfilmen för tillfället.


Busfia :)

För ett par veckor sen hade vi en älg utanför fönstret vilket såklart var väldigt spännande :)


Syster och Nicke på besök :)

Länge sen sist, som vanligt. I helgen är syster och Nicklas på besök, väldans trevligt!
 
Igår efter jobbet åkte jag hem och fick träffa min kära sambo. Eftersom Hampus jobbar kväll varannan vecka så ses vi inte så ofta de veckorna, då är det mysigt med helg. Kvällen spenderades i Tallboda för min och Meijas del medan Hampus åkte till skogs tillsammans med Mats som fyllde år, det blev en bra födelsedag för Mats då de fällde en gris och ett rådjur.
 
När jag skulle lägga Meija igår ser jag att det kommer blåljus utifrån gatan men tänker inte mer på det, efter flera minuter ser jag hur det fortfarande  att det blinkar gult ljus. Jag tittar då ut genom fönstret och ser stora lågor från ett grannhus till mamma och pappa lite längre bort. Huset blir på bara några minuter helt övertänt och stora lågor slår ut. Svårt att tänka sig och förstå hur det är att se hela ens trygghet i form av boende försvinner och man inte kan göra något för att förhindra det. Det blev förstås en stor folksamling utanför, folk vill stilla sin nyfikenhet medans hela världen rasar för en familj. Respektlöst om ni frågar mig... Lyckan är att ingen människa kom till skada.
 
Idag har vi tagit en promenad, jag och Maria valde den kortare då jag fortfarande är förkyld och spanienresan är för nära för att bli ännu mer förkyld. Meija sov hela vägen och sov en bra stund när vi kom hem. Hampus är iväg hela dagen, så blev det med den helgen tillsammans ;)
 

Meija har lärt sig att sjunga sånger, först på tur var "bää bää" sedan kom "Aj aj buff" och nu sist var det "umpa umpa". Det går fort nu! Nu är tänder på G och skruttan verkar ha rätt ont emellanåt.
 
Nu är vinterkläder införskaffade, en vinteroverall från Ellos tror märket var Fransa, jag känner inte till märket men den verkade vara rejäl, dock lite stor men förhoppningsvis hinner hon växa lite innan det är dags för vinteroverall :) 2 par skor från Superfit inhandlades, dyrt men troligtvis värt pengarna.
 
Nu kom Bellan med sötnosen D. ska försöka tigga till mig en klippning av kusin. Februari var visst sist jag klippte mig, då är det nog dags?
 
 
 
 
 

RSS 2.0