Mysig dag med pappa :)

Idag har Meija och Hampus varit och fiskat tillsammans med Farfar Mats och Kjell. De verkar ha haft en mysig stund på dagen :)

När vi kom hem åt vi äggmackor och spelade spel, spelet vi spelar heter In i stallet och Meija tycker det är jättekul samtidigt som hon lär sig vinna/förlora och vänta på sin tur. Framförallt är det mysigt att kunna göra saker tillsammans <3 Meija tog en lång dusch och sen var det läggdags. Finns inget mysigare än kvällsgos med en nybadad Meija i pyjamas :)

Nu lite egentid framför tv:n, Hampus jobbar natt och kommer hem först vid halv 7 imorgonbitti.


Helgen

Helgen har varit lugn, i fredags var vi på ikano för att köpa trosor till Meija. Det är så svårt att hitta trosor som passar, jag har bara hittar i storlek 92 och de är lite för stora på henne då, vi har några trosor i 86/92 men de är svåra att hitta! Varför finns inte trosor i mindre storlek?

I lördags fick jag sovmorgon och gick upp till ett dukat frukostbord, underbart! Efter frukost körde vi skräp och letade hundar. Nikki och Svante var ute med oss och vi skulle leta efter bollen, jag triggade igång Svante och frågade "var är bollen? Ta bollen, ja ta'n" och precis när jag säger "Ja, ta'n" känner jag att oups, inte bra. Nikki är ute och det där är kommandot Hampus använder när han släpper hundarna för jakt. Jag hinner inte få stopp på Nikki och Svante (?) följer tätt efter. Det slutade med en timmes harjakt. Learning by doing gäller även misstag ;)

Vi avslutade dagen med en liten promenad, Meija fick åka pulka efter Troja :)

I söndags åkte vi ut en sväng till Annica och Mathildas omtalade torp, ett litet torp med så lågt i tak att till och med jag kunde känna mig lång, det luktade gammal stuga, det luktade Småland, morfars sommarställe i Småland. Många fina minnen finns från barndomen i Småland, kanske kommer Meija att tänka på farmors torp när hon känner lukten av gammal stuga när hon blir äldre, och säkert kommer hon att få massa fina minnen därifrån. Torpet kommer att bli jättefint när dessa entusiastiska kvinnor är klara :)

Vi åkte sen vidare till Plantagen i Motala och införskaffade lite blommor till hushållet.

På kvällen kom M o P förbi, de hade inte träffat Meija på en vecka och längtan blev för stor :) Vi spelade spel med Meija och de hade med sig presenter till henne :) Pappan i huset var hemma hela helgen vilket vi tyckte var jättemysigt förstås :)!

Eftersom vi fortfarande är snuviga och hostiga får vi vänta ännu en vecka på att få träffa lilla Nova, men vi har massa bilder och filmer som vi tittar på tillsammans :)

https://cdn1.cdnme.se/2379979/7-3/pic_512bcb21ddf2b305863508b3.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/2379979/7-3/pic_512bcd5ae087c36f0d5eb89d.jpg" class="image">


Sjukstuga

Meija blev sjuk tidigare förra veckan med hosta och feber. I torsdags började jag känna av förkylning och i helgen har vi legat däckade båda två. Så typiskt, planen har varit att åka upp så fort lilla bebisen tittat ut och så blev vi sjuka.

Jag tror faktiskt aldrig att jag varit såhär förkyld, jag är totalt genomtäppt i näsan, jag måste skölja med saltlösning innan jag ens kan använda nässpray, det är verkligen totalt stopp. Örat som ännu inte är friskt från öroninflammationen mår inte bättre av det här, jag är helt lomhörd. Meijas hosta har också kommit som ett brev på posten och jag har inte hittat någon hostmedicin som funkar när man är gravid. Allt ska rådgöras med läkare och eftersom det inte finns garantier för att det är ofarligt för fostret så försöker jag nöja mig med honungste. Nämnde jag att jag inte har något lukt- eller smaksinne?

Både jag och Meija missade John och Vibekes bröllop och deras dotters Agnes dop. Känns jättetråkigt, jag har fått se bilder på det vackra brudparet iallafall :)

Vi fick en tid senare på kvällen på jourcentralen åt Meija. Hon hostar så dant på nätterna och för att vi alla ska kunna sova behövs hostmedicin som fungerat, har inte hittat något receptfritt som fungerar. Vi fick ta en sen tid när Hampus kommit hem, eftersom jag inget hör ville jag inte åka själv :) Innan vi åkte till doktorn säger Meija "Meija doktorn aj aj tungan?" För några månader sen var vi där med Meijas blåsor på tungan. Sen sa hon "Meija doktorn mamma aj aj örat?" För 3 veckor sen var vi där med min öroninflammation. Hon har minne den där ungen ;) hon var så duktig hos doktorn!

För att få lite positiv anda på detta tråkiga inlägg så ska jag berätta att Meija varit blöjfri 3 nätter i rad nu och helt utan blöja på dagarna såvida vi inte ska åka någonstans. Hon är jätteduktig och har fixat det jättebra, stora tjejen!

Det börjar märkas på hundarna att man inte har ork i kroppen. Svante är orolig på nätterna och tuggar på allt möjligt, senast Meijas napp.. Men idag har jag faktiskt stundvis kunnat andas genom en näsborre samt att jag fick tillbaka hörseln i sisådär 1 minut så än finns det hopp om livet ;)!

Nu har jag nog gnällt klart för idag, dags för farmen :)


Välkommen till världen lilla Nova <3

Alla hjärtans dag, kunde skruttan ha valt en bättre dag att komma ut på?

Jag har följt förlossningen på avstånd, Maria ringde mig som senast 03.22 och då var hon var fullt öppen och bara väntade på att bebisen skulle komma längre ner. 04.33 kom första bilden till min telefon och då hade Meija vaknat och behövde kissa, så där satt vi hela familjen och tittade på mms:et från pappa Nicklas. Och såklart fälldes en och en annan tår.

Det var förstås jättekul att få uppdateringar under natten som var och få följa förlossningen, men vilken pina! Jag hade knappast sovit någonting och när allt var över och bebis ute var jag för lycklig för att kunna somna iallafall :)

Grattis min älskade syster och Nicklas för er fina dotter Nova.


RSS 2.0