Bästa vänner!

Hon vet såväl hur hon ska göra för att få igång Svante!
Meija och Svante fullkomligt älskar varann!

Natti natti


Han gör mig alltid så glad, min kompis Svante :)


Some pictures


Kräksjuka

Igår ringde Hampus till mig på jobbet och berättade att Meija hade kräkts. Hon var jättegnällig under natten men eftersom hon varit så en längre tid nu pga av tänder så reflekterade jag inte så mycket över det. Men när hon skulle sova middag hade hon vaknat en kort stund senare och hade kräkts ner hela sängen. Vi var redan underbemannade på jobbet så som tur var kunde farfar och farmor Katarina ställa upp tills mormor slutade jobbet och tog över, tack snälla ni för hjälpen!
Meija har inte kräkts något mer men är inte bra i magen än, dock är hon mycket piggare idag! Jag är hemma och vabbar då Hampus har utbildning dessa dagar. Så typiskt att Meija skulle bli sjuk denna vecka när vi är så få på jobbet samtidigt som Hampus har kurs. Förhoppningsvis är skruttan frisk snart så hon kan komma tillbaka på dagis och jag tillbaka på jobbet :)
Meija har förresten utökat sitt ordförråd!! Igår lärde hon sig Farfar :)
Nu kan hon säga:
Farfar
Hej hej
Tack
Mamma
Pappa
Lampa
Vad grisen säger
Vad hästen säger
Vad hunden säger
Vad kossan säger
Vad katten säger
Vad björnen säger :)
Har säkert glömt något hon kan :)
Nehe, nu är det dags för matintag!

Mysig bild med farfar och farmor Katarina


Söndag 25/3

När vi vaknade begav vi oss till Tallboda för att äta frukost. När Meija vaknat från sitt förmiddagsvil drog vi vidare till farfar och farmor Katarina för att grilla i det fina vädret!
Efter skogsgrillningen åkte vi vidare till Tallboda för att säga hej då till Mary, våran helg var rätt späckad så tyvärr hann vi inte ses så mycket som jag velat, men det är risker man får ta när man kommer oanmäld till Linköping, lär dig av dina misstag yster ;) Hoppas vi kan ses snart igen!!! <3

Lördag 24/3

Skönt att få sova ut, vi tog sovmorgon till 10 innan det fina vädret lockade för mycket :). Jag hade bestämt date med Sara och Olivia så vi möttes upp i Tallboda för att sen bege oss vidare till m o p för att hämta upp Meija. När vi kom till Tallboda stod Mary i dörröppningen, rolig överraskning!!  Meija hade varit gnällig hos m o p på natten, hon hade vaknat många gånger, och nu när vi kom dit låg hon och sov. Vi väckte upp Meija för att bege oss till Valla för att grilla korv och träffa djuren :)
Tyvärr fick jag inte med mig kameran men det var en mysig dag dock var Meija trött och gnällig. En ny date får bokas in med en utvilad, pigg och glad Meija :)
När Valla var avklarat begav vi oss vidare mot Bejen och Cissi, som snart ska bli föräldrar till tvillinggrabbar. Mysigt! De bjöd på mat och en trevlig kväll!
Valla har inget att erbjuda om man jämför med vad som finns där på gården :) Hästar, ankor, get, kanin, marsvin, katt, höns... Precis som det ska vara :)

Härliga vårdag!

Idag är sista dagen för inskolning, skönt att Hampus jobbar kväll nästa vecka, då blir det inte många timmar per dag på dagis!
Hampus är väl för söt! Han sätter alltid upp tofsar i håret på Meija när hon ska till dagis, vilket är jättegulligt tycker jag. Men igår när jag kom hem hade ungkraken två tofsar på varsin sida och en i luggen, kanske jättesött enligt vissa, dock inte enligt mig. Jag har nu begränsat antalet tofsar till max 2 st ;)
Ikväll ska vi bowla med Hampus jobb och sen hem till hans chef för att fortsätta kvällen. Meija ska till mormor och morfar :)

Meija hittade en tussilago som hon gick och luktade på, precis som morfar lärt henne :)
Bus med Svante med förstås!
Den här bilden togs för x antal år sedan i Öregrund, så mysigt att vara där, hoppas på en tripp dit i sommar :)
Nähe, nu ska jag ta tillfället i akt att fylla på dygnets sovtimmar medan Meija sover. Vem vet, det kanske blir sent ikväll...

Kindtänder är på G!

Meija har varit tråkig med mat och allmänt kinkig ett par dagar och av en händelse när vi lekte såg jag kindtänderna som hade spruckit igenom, skönt att få svar på varför hon varit grinig, jag fick nyss mina visdomständer och det gjorde riktigt ont emellanåt så, I know the feeling. Det är inte lätt för knoddarna när tänderna kommer ;)
Igår lämnade jag Meija på dagis för första gången, hon blev ledsen när jag gick men det hade gått över rätt fort. Det tar onekligen på krafterna att vara på dagiset, igår sov hon från halv ett till kvart i fyra.
Idag gick det bättre att lämna skruttan, hon var nära på att börja men Sara på dagiset lyckades avleda det bra :) Men jag får faktiskt en klump i magen när jag lämnar henne och hon blir sådär ledsen. Jag vet att det går över så fort jag lämnat huset men det känns ändå.
Ett tag efter att jag lämnat Meija dök Bellan och Douglas upp, trevligt med bebisgos och besök! Vid halv 2 ringde dagis och då hade Meija vaknat. Jag skyndade mig dit för att hämta skruttan och hon blev så glad när jag kom!
Bellan och Meija läste bok och busade massor medans jag och lilla D myste :)
Hampus har jägareexamensutbildning ikväll och jag sitter nu och väntar på att han ska komma hem så jag kan dra vidare till Tallboda, ska sova hos mor och far inatt då jag ska på utbildning i Eskilstuna imorgon. Taxin kommer runt kl 6 och hämtar upp mig där.

Best Friends


Människans bästa vän är hunden

Meija fullkomligt älskar hundarna, trots att de puttar omkull henne nästan varje dag.
Så fort vi kommer hem skrattar hon högt när hon ser hundarna och ska alltid ge hundarna en puss så fort det finns tillfälle.

Då var det söndag igen :)

Helgerna går så himla fort! I fredags åkte Hampus iväg för att jobba en sväng när jag slutat jobbet. När han sen kom hem drog vi iväg för att äta mat och umgås med mor och far i Tallboda. Det blev en tidig kväll, vi sov innan klockan slagit 10, jätteskönt :)

Gårdagen spenderades även den hos mor och far, Bellan och lillskrutten Douglas kom förbi så jag fick bebisgosa en hel del, mysigt värre! 2 sköna kvällar med lika god mat som vanligt :)
Idag kom Annica, Lucas, Asta, Mamma, Pappa, Stoffe och Mats hem på söndagsmiddag hos oss. Meija var på riktigt tråkhumör och grinig som attan. Efter middagen tog mor, jag, Annica, pappa och Meija en skön promenad, tänkte att lillskruttan skulle sova, men det tänkte minsann inte hon :) men när vi kom hem från promenaden var hon glad igen, behövde bara ladda batterierna med lite frisk luft! Senare på kvällen kom Lina och Anders, de stannade kvar en stund efter att de andra hade åkt för att titta på Kontoret och Time Out. Trevligt när ni alla kommer på besök!
Hon har varit så himla mammig i helgen, jag kan inte gå på toa utan att hon står utanför och gråter, hon vill sitta i knäet och vill att jag ska bära på henne, inte ens pappa duger. Skulle tro att dagis kan vara boven i dramat... Men det går nog över, imorgon ska vi dit igen och leka med alla barnen :)
Glass är gott :)
Meija visar sina farbror Lucas sina nya skor som hon fått av mormor :).

Våra allra käraste trafikanter....

Den sista idioten till att köra bil är då inte född än, jag är inte duktig på att köra bil men lite sunt förnuft kan man tycka att folk över 18 bör ha. I fredags när jag åkte hem från jobbet kommer jag ut på Lambohovsleden där det är rätt lång kö pga av en bred traktor i täten, det går sakta fram och det är svårt för bilarna att hitta säkra omkörningsplatser. Efter ett tag ser jag i backspegeln hur en bil ett par bilar bakom mig börjar köra om, bilen precis bakom mig kör ut och blockar så att hon inte kommer förbi (bilen kör alltså om trots mötande trafik) men till slut blir det fritt fram i motsatt körriktining så bilen kommer om, jag lämnar en lucka framför mig då det kommer mötande trafik igen, bilen tar då luckan och kör in före mig i kön, det är idiotbilen, en bil till framför den och sedan traktorn, bilen bestämmer sig sen för att skita i mötande trafik och kör om bilen framför den trots mötande trafik, det kör alltså 3 bilar i bredd i 2 körfält med olika riktningar. Totalt jäkla livsfarligt. Jag tutar då på bilen och skakar på huvudet, men det struntar bilen utan fortsätter köra om traktorn för att sedan vinka glatt åt mig i backspegeln, hade det kommit en lika bred traktor eller en lastbil hade det kunnat gå riktigt illa. 


Dags för dagis!

Idag har inskolningen börjat för våran lilla skrutta, är det inte helt otroligt att det är dags för dagis? Känns inte som om det var länge sen hon var en liten bebis. Men tiden går fort och nu är det dags att börja leka runt! Dagiset verkar bra, trevlig och rar personal! Vi var där och hälsade på förra veckan, Meija var lite blyg till en början men kom igång fort och satt till slut i frökens knä när de hade sångstund. Jag blev faktiskt lite rörd när jag såg henne sitta där i frökens knä, vår stora lilla tjej!
Idag har Hampus och Meija varit på dagis i en timme, de har också fått träffa Sara som kommer ha hand om Meija hennes första tid på dagiset. Idag hade skrutt suttit i Hampus knä i typ två minuter för att sen tröttna och börja leka med de andra barnen!

Tiden går fort... Alldeles för fort!


Mys med moster en hel helg!

Helgen spenderades med moster i Tallboda. I lördags var jag, Maria, Meija, Bellan och lillskrutten Douglas på en loppis i gamla blomstertorgets lokaler. Maria hittade billigt Lego till en jobbarkompis och Bellan hittade söta skålar, jag gick tomhänt därifrån. På vägen hem tog vi svängen förbi Helene och Beda som bjöd på köttfärslimpa, sås och potatis, supergott och Meija åt massor! Efter matintaget åkte vi vidare till mor och far för att ta en långpromenad tillsammans med alla hundar och ungar, blåsigt väder men skönt att komma ut i friska luften ;)

På kvällen åt vi som vanligt god mat i form av grillat vildsvin med potatis och sherrysås, supergott! Maria, jag och Bellan tog ett bubbelbad med Melodifestivalen i Iphonen bredvid. Hårinpackningen i och ansiktsmasken på, supermysigt att umgås allihopa! Efter en stund intog även Hampus badet, men det vart lite väl tajt ;)

Helene hade med sig pärlor så hon och Meija pärlade ihop ett armband .


Avdelningsdagar i Kolmården

I torsdags åkte vi med jobbet till Kolmården för att åka på avdelningsdagar. Maria kom redan på onsdagen till Linköping och åkte tillsammans med Linköpingskontoret till Kolmården. Det var 2 roliga dagar! Kul att träffa folk från andra kontor. Vi hade en föreläsare på fredagen som är den bästa jag lyssnat på. Riktigt skicklig och under de två timmar han föreläste om beslutfattande tappade jag inte intresset en sekund!

Kul att umgås med kollegor och speciellt kul att träffa mammalediga Sofie!

Meija sov hos farmor och farfar Freddan, det hade gått jättebra :)


3/3 hos moster i Stockholm

Idag vaknade jag och Meija vid 8, strax därefter kom Nicklas upp för att fly till Avesta.

Efter frukost tog Meija och jag en tupplur medans de andra tog en promenad. Sen åkte vi till Möjligheternas hus, en stor loppis här i Stockholm. Camilla köpte en fin väska men vi andra åkte tomhänta därifrån :)

Efter Möjligheternas hus åkte vi till Tyresta för att ta en liten promenad och grilla korv, härligt väder och fin natur, kan inte bli så mycket bättre :)

Josse färgar Marias hår och klippning väntar, ska bli väldigt spännande att se resultatet! Ikväll ska vi äta grillad ryggbiff från vildsvin, rotfrukter med rödvinssås och självklart ska vi se på Mello! Perfekt avslut på en mysig dag.

Stockholm med tjejligan :)

Efter jobbet idag var det så himla härligt väder så jag, Meija och Svante tog en kort promenad medan Hampus städade bilen. Kl sju styrde vi bilen mot Tallboda för att hämta upp Josse och Milla för att styra bilen mot Stockholm. Meija sov skönt hela vägen fram till mosters hus. Nu är det pyjamasdags och sen krypa ner till sängs, skönt!

 


Köksbordets renovering, klart!

Ingen som har 4 st stolar som någon vill bli av med? Skicket har ingen betydelse :)


RSS 2.0