Allergicentrum

Igår var Meija med farmor och Lina hela dagen.  

Natten med Malte gick helt okej. Såklart var han ledsen/förbannad men inte så mycket som jag trodde. Jag pumpar ur och ger honom eftersom han inte äter välling eller ersättning. Planen är att successivt blanda ut med välling så småningom. Vi får väl se hur det går :)

Idag var vi till BVC med Malte. Han växer som han ska och väger snart 10 kg. 

Han har sen en tid tillbaka utslag på kroppen som inte vill ge med sig så vi kommer troligtvis bli skickade till Allergicentrum för utredning. Han verkar inte lida av de men det det tråkigt ut. 

Blir en tur till BVC imorgon igen för att ta en spruta, vår BVCsköterska har semester nästa vecka och därför fick det bli en akuttid imorgon, vi ska ta emot mässlingen eftersom vi ska till Spanien i höst. I vanliga fall tas den sprutan vid 18 mån ålder. 

Efter BVC kom Lina och Erik och vi tog tillsammans en promenad med hästen och hundarna. Mysigt! 


Just nu är vi i Tallboda och väntar på att Hampus ska sluta jobbet. Det fick bli ett bad för att fördriva tiden lite för kottarna trots att Meija till en början inte var "badnödig" som hon så fint kallade det ;)? 

Mimmi fick på munkorgen på sig idag för att inte bli för tjock. Med tanke på att hon haft fång är det inte bra om hon blir för tjocker.


Midsommarhelgen

Midsommarhelgen fortsatte hemma hos oss då det blev dåligt väder och knotten letade sig fram. Vi tjejer tog med småtjejerna på en ridtur och de fick rida på varsin häst, Nova är lika hästtokig som sin kusin ;) Hon ville inte att hennes mamma skulle hålla henne i handen när hon red utan det skulle jag göra, denna bestämda dam har fattat tycke för mig och ingen är gladare än jag ❤️

Idag åkte vi tjejer till Brunneby musteri och shoppade lite, bland annat deras goda vitlöksgelé och egengjorda cider. 

Hundarnas hus kom idag, projekt hundgård ska snart påbörjas! 


När mor och far samt Maria med familj åkt hem tog hela familjen Johansson/Andersson en långpromenad tillsammans med våra djur.  Meija tränar balansövningar, armarna rakt ut i trav, det går bättre och bättre! 


Nu är det färdigammat för Malte. Igår bet han mig så det blev blodvite och jag riskerar inte detta ännu en gång. Jäklar i havet vad ont det gör! Han gav även syrran ett bett över fingrarna idag i badet (lite klantigt att stoppa in dom i hans mun men att utmana ödet är kul).  På tal om bad så doppade Meija huvudet helt under vatten för första gången på Näset. Bra gjort!  

Malte somnade iallafall relativt fort ikväll, vi får väl se hur natten går, han brukar vakna runt 10 gånger/natt men somnar alltid om direkt när han ammas. Men nu är det slut med det och det skulle kunna tänka sig bli en liten halvjobbigt natt inatt. Bäst att sova!
Midsommar 2014

Meija åkte till Näset redan igår med mormor och morfar, Hampus jobbade inatt, så vi åkte vid 10 efter att Hampus fått 2 timmars sömn. 

Maria, jag, Hampus och barnen plockade blommor och smultron för att sen bege oss mot dans runt midsommarstången vid Böle. 
(Meija och morfar tränade lite innan ;) )(Jodå, jag dansade jag med men inte just när fotot togs) 

Malte trivdes på morfars axlar :)

Fina tjejer ❤️

Morfar med småtjejerna ❤️

Efter dansen åkte vi hem för att bada i tunnan och äta god mat. Jag ligger nu i sängen med barnen och lyssnar på de andras djupa diskussioner.. Alltid lika intressant att lyssna på när icke nyktra personer försöker hålla vettiga diskussioner och där åsikterna ändras från ena stunden till den andra och imorgon minns de inte ens vilken åsikt som tillhörde vem. Bäst jag somnar innan vargdiskussionen är igång... Midsommarafton 2014 var precis som en midsommar ska vara, mys med nära och kära, check på den! 

Tiden som gått i bilder :)

Fina Amelie har besökt oss <3
Mysbild ur vår vardag ❤️
Meija har fått uppfräschning av hennes sadel till gunghästen. 
Vi har åkt buss med moster Mary och Nova när vi grattade farmor Annica på hennes 50-årsdag ❤️


Malte har ramlat in i kistan och fått näsblod...

Han har bränt sig på en glödlampa...
Han biter sin mamma blå på armarna...

En riktig busunge är vad den här pojken är! Och konstant glad.. 
Min älskade lilla Nova har besökt oss en hel del och hon gillar mig mer och mer, ibland håller hon hellre mig i handen än sin mors (=lycka❤️). 


Meija och mosters Charlie ❤️


Meijas mormor och morfar tyckte Meija skulle få en riktig häst och de köpte fina Mimmi till henne ❤️Wohow!!

Den årliga tjejträffen med tjejerna i släkten :)Maltis fick haka på detta år :)


Kärleksförklaring av min sambo ❤️

Bus!

Ännu mera bus!Vi har varit hos Amelie och träffat efterlängtade vänner. Meija fastnade lite extra för Jossan ❤️ För tillfället heter alltså dockorna Jossan ;) 

Aptrött Maltis som gör allt nästan varje kväll för att inte behöva sova, att bara sitta och skratta åt absolut ingenting är en av metoderna och syrran hakar gärna på ;) 


Liljekonvaljplock :)


Det blev några bilder ur tiden som gått. Dagarna rullar på med hundpromenader, hästskötsel, matlagning, städning, tvättning och mys med familjen ❤️ Låter rätt pretentiöst men såklart kantas även vår vardag med diverse bestyr ;) 

RSS 2.0