Veckan som gått

I fredags hade vi Tommy och Evelina på besök, vi bjöd på grillat och kortspel. Meija var trött och grinig mest hela kvällen men vi andra hade en trevlig kväll med kortspel :)
Maria och Nicklas kom i helgen så lördagen spenderades på Ikano och när jag kollade kontot upptäckte jag att jag endast fått 1700:- från F-kassan.. Hade visst glömt att begära föräldrapenning för hela mars, bra där Desirée! Det löste sig som tur var iallafall och pengarna ska vara på kontot idag, ibland lyckas man komma till rätt handläggare!
På kvällen åt vi oxfilé med klyftpotatis, god sås och kantareller, riktigt gott! Jag och Hampus hamnade i djup diskussion och slutade med att andra till slut drog sig ifrån oss. Ingen av oss gav sig och såhär i efterhand undrar jag om vi ens diskuterade samma sak...
I måndags var vi på BVC och för vägning samt mätning, 5200g väger skrutt nu. Eva-Lena vår "BVC-tant" som för övrigt är superbra, tyckte att Meija var en känslig och bestämd liten dam. Stämmer mycket bra in på henne. Många gånger är det bara mamma som gäller när hon kommer till nya famnar, fast nu på sista tiden börjar det gå bra med pappa också, det är bra!
Idag har Meija och jag varit med Monica, Max och Thea till "Stor och Liten" igen. Monica skulle till vårdcentralen så Thea följde med mig hem. När M kom för att hämta T så ville hon vara kvar hos oss och det fick hon mer än gärna :) Vi gick en promenad, fixade lite att äta och sen var det dags att åka vidare allihopa till BVC där det var mammaträff. På tal om familjen Randström så måste de vara de bästa vänner man kan ha! De ringer till oss och bjuder på mat, frågar om Hampus vill ha matlåda och åker ut med matlådan till oss när Hampus glömde ta den med sig. Jag hoppas ni förstår och vet hur underbara ni är!!

Utkast: Mars 26, 2011

Jag skrev ett inlägg för ett tag sen och datorn hängde sig, jag gav upp och blev så irriterad att jag tänkte strunta i det här med blogg, men så idag hittade jag utkastet! Det hade sparats av sig själv, så varsågoda mina vänner :)!
I torsdags kom mor och far förbi på en fika, jag hade gett bakning ett försök, känner att det är dags att lära mig baka nu. På fredagen åkte jag och Meija till Tallboda medans Hampus var och jobbade, där bjöds det som vanligt på god mat och vi blev kvar över natten. På lördagen åkte vi hem tidigt då Hampus blev utringd på ett eftersök. Jag och Meija fick besök av Farmor Annica och Camilla, vi gick en lång och skön promenad i fina vädret och tittade på alla fina hus som finns i Klockrike. När vi kom hem tog vi, för mig, utomhuspremiärsfika. Så härligt att våren är här! Trevligt att ni kom på besök!
Vi hade bestämt med Hampus kusin Evelina att hon skulle komma förbi och äta mat men det blev inte av så vi ringde fam. Wickman och Annica kom ut för en andra gång samma dag :) vi hade en trevlig kväll med roligt kortspel och mycket skratt. Tänk att det kan vara så kul att spela plump!
På söndagen var det dags för Meijas syssling att döpas, ett fint dop och kul att träffa den delen av Hampus släkt. Till doppresent hade jag gjort en tavla tillsammans med Katarina. På vägen hem stannade vi till hos Fam. Wickman för Hampus ville se matchen, hela dopet blev en stressplåga för honom då vi satt och fikade när matchen började, tur att han kunde lyssna på radion via min telefon ;)
Första besöket i kyrkan :)

Annica hade fått en hel soppsäck full med barnkläder som egentligen skulle följt med till barnhemmet i Ghana men jag skulle "titta igenom det för att se om det fanns något jag ville ha", helt klart dömt att misslyckas, då lasset redan gått till Ghana blev hela soppsäcken min, det var superfina kläder om än aning lite väl pojkiga en del men vem vet, det borde väl komma in en pojk i släkten med så småningom?
Veckan blev lite lugnare än planerad och jag var utan bil så vi har mest tagit det lugnt och myst i det sköna vädret. I onsdags var jag med Monica, Max och Thea till "Stor och Liten" där mammor träffas med sina barn, det var jättemysigt och jag är glad över att jag har M som drar med mig på diverse saker :)
Igår hade vi hand om Annicas dagbarn då Annica var iväg på resa. Det var en helmysig dag tillsammans med alla barn!

Meija och Nikki


Olivia och Sara på besök

I tisdags kom Sara och Olivia hit, jag passade på att fota lite:


Bättre sent än aldrig :)

Internet har legat nere ett par dagar så det blir en sen uppdatering om helgen som var, men bättre sent än aldrig :)

På fredagen åkte jag till farmor Annica för att lämna av Meija då jag skulle in till Storken för att sätta in en spiral. Meijas syssling Cornelia var där och hälsade på, Meija fick 2 jättefina t-shirts, tack snälla ni!!
Mamma körde, jag sov i stort sett hela vägen till Stockholm då jag blev rätt illamående efter att ha satt in spiralen. Bilen var minst sagt fullproppad med grejer då Annicas dagbarn hade skänkt en hel del grejer till Ghana som skulle med till Bea. När vi kom till kära syster fixade vi ordning oss litegrana sen åkte Maria, Mamma, Bea, jag och Meija till vår favvisrestaurang Stekpannan. Toast skagen till förrätt, spätta till varmrätt och till sist, min absoluta favoritefterrätt: friterad camenbert!
På lördagen kom Thess och Laban lagom till frukost. Jag, Maria och Meija tog det lugnt på morgonen medans de andra åkte in till stan. Vi gick och kollade lite barnkläder i Årsta och jag köpte den här till skrutt:
Vi åkte in och mötte de andra i stan där Cissi också hade tillkommit :) Vi satte oss på en restaurang med buffé och för min del stod suschi på menyn. Jag hade missat att få med mig våtservetter och vägrade köpa för 40:- då jag hade tänkt att gå till "In och Finn" för att köpa det efter att vi ätit klart, men självklart blir det bajsbytedags på restaurangen, som tur var kom en pappa lagom då det var dags att byta så kusin B flörtade till sig våtservetter av honom ;)
Efter mat blev det mer shopping och det slutade med att vi alla var helt fullpackade med påsar (då hade vi också en shoppingbag med oss) och det var faktiskt rätt skönt att komma hem till lägenheten igen. Vi såg på Melodifestivalen och åt god plockmat.
Thess och Meija ser på Melodifestivalen





Kvällen var hur trevlig som helst och bjöd på en hel del skratt!
Bus med Cissi :)
Meija valde att sova till 9 på söndagen, bra val! De andra åkte rätt skapligt på söndagen medans jag och mamma blev kvar till halv 8, vi åkte och tittade på huset som de flyttar till i maj, så himla spännande! Såg jättefint och mysigt ut och jag är så himla glad för eran skull!
Meija var jättetråkig med maten hela veckan, bara skrek i stort sett så fort hon närmade sig bröstet eller flaskan och höll inte alls samma mängd mat hon brukar. Nu har on blivit sitt "normala jag" igen och äter nöjt när det erbjuds, skönt!
Bästaste moster har förstås köpt grejer till Meija, tack snälla du!:
Och bästaste mormor köpte fin mössa:
'
Tack alla ni för en supertrevlig och minst sagt rolig helg! Längtar redan tills det är dags igen!

Du & Jag


Bästa stunden hittills!

Igår satt vi i soffan jag och Meija, hon satt på mitt bröst med benen runt min hals, vi satt där och busade när hon helt plötsligt ger mig världens härligaste högljudda skratt! Vi satt och skratta högt åt varandra en rätt lång stund och jag blir alldeles varm när jag tänker på det idag, såå mysigt! Kan inte förstå att "BVC-tanten" tyckte att Meija hade humör ;)

På begäran...

en uppdatering!
Förkylningen har blivit mycket bättre hos alla, nu har vi bara lite snuva var och Meija lite torrhosta. Idag har Meija fått sin första vaccination, en spruta i varje lår, som tur var fanns det två sköterskor på plats så det blev 2 sprutor samtidigt. Lillskruttan blev rätt ledsen men det gick över fort.
Helgen har underbara syster varit hemma och hälsat på, Meija som blivit lite känslig mot nya ansiktet blev väl inte lika glad som jag att träffa moster men efter ett tag bjöds det på leendet till Mary också :) På fredagen blev det minst sagt stressigt när vi skulle bege oss mot Tallboda då pannan inte var tillräckligt varm för Hampus att duscha i (han skulle ut med jobbet) så istället för att vi skulle åka om en halvtimme så blev det minuter... Inte lätt att hinna tänka på allt man ska få med sig över en natt med bebis när man är stressad, som gjort för att glömma och det gjorde jag...nappflaskan! Pappa åkte snällt till Tempo och köpte flaska fast när hon sen ska äta vägrar hon, troligtvis för att nappen var mycket hårdare än den hon var van vid och vid det här laget var klockan halv tio, tur att ICA Maxi har apotek som har öppet till 22.00. Ny flaska och ny napp=glad Meija :)
Maria och jag åkte och hämtade upp Hampus och en "lite" illamående broder vid 12 medans mamma satt barnvakt. På lördagen kom kusin Isabelle förbi, hon hade med sig en present till Meija, ett överdrag till lampor som finns på IKEA med Hello Kitty på, jättefint, tack snälla för det :) Kvällen spenderades i Lundby tillsammans med familjen Wickman och Mormor Asta. En jättetrevlig och rolig kväll med kortspel och god mat! Behöver jag ens nämna vilka som vann kortspelet? Go Girls!!
På söndage nåkte jag och Meija till Tallboda igen för att träffa Thessan, Ludde och självklart syster innan de skulle bege sig hemåt. Vi tjejer tog en skön promenad i Tallboda, helt underbart väder! Hemma bjöd mamma på god mat som var hämtat ur kokboken "Halv 8 hos mig". Ser fram emot nästa helg då vi ska ses vi kusiner plus mamma i Stockholm, det ska bli så kul!
Som jag skrev innan så har Meija börjat bli lite känslig mot nytt folk, allra helst mot morfar, men jag tror inte du behöver oroa dig, Meija kommer älska att umgås med dig när hon blir äldre, tänk när ni är ute och fiskar, tittar på fåglar, plockar svamp... Världens bästa morfar!
Maria hade med sig massor med jättefina kläder till Meija, du är så snäll!! Och mamma hade varit på bokrean och köpt en massa fina böcker åt skruttan, tack så jättemycket gulliga ni =)
Ikväll är inte Meija sitt vanliga jag efter sprutorna, hon grinar hela tiden och vill inte alls äta. Hoppas hon är piggare och gladare imorgon.

RSS 2.0