Läggning utan napp

Häromdagen ville Meija helt plötsligt lämna sina nappar till rådjuren, klockan var rätt mycket så vi slängde ut dom genom fönstret och gav en napp till räven och en napp till rådjuren. Perfekt att ta tillfället i akt för att sluta med nappen! Men vid 22.00 gav jag upp, Meija skulle upp tidigt till dagis och behövde sova så hon fick nappen till slut.

Igår när jag hämtade henne från dagis sa de att de inte hittat någon av Meijas nappar och att hon hade varit utan napp hela dagen vilket hade fungerat rätt bra. Fungerar det rätt bra på dagis ska det fungera bra hemma så ett nytt försök har inletts och igår åkte vi iväg och lämnade napparna till hästarna i hagen. Läggningen tog lång tid och hon sov oroligt inatt. Det syns dessutom på Meijas tänder eller framförallt bettet att hon använder napp och det känns värt att ta ett par jobbiga nätter istället för att tänderna ska bli förstörda.

En av de lyckligt lottade ägarna till Meijas nappar ;)

 

 

Lycklig tjej på en av Saras hästar :)
 
Gungar på campingen i Borensberg :)

Simmis med farmor

 
 
 
 
 

Johanna och Robins Bröllop

Fredagen

Meija var hos farmor idag och träffade favoritkompisen Stella, de hade suttit och planerat vilken färg de skulle ha på sina väskor när de började skolan. Meija frågade också om jag skulle följa med henne till skolan när hon började där, vi har många år kvar att förbereda första skoldagen men det ska tydligen börjas i tid. Frågan är bara om hon fortfarande vill ha en rosa skolväska den dagen eller om vi ska vänta sådär en 3-4 år innan vi köper den ;)

 Maria, jag och Hampus åkte till ikano för att inhandla det sista innan bröllopet, jag har turen att ha en snäll kollega som lånade ut en jättefin klänning åt mig. Har inte så värst stort urval på kläder hemma för tillfället och den här klänningen var perfekt för en gravvomage :)

Lördag

Stress, stress och åter stress, varför blir det alltid så när vi ska iväg? Vi går upp tidigt och mina planer för hur dagen ska gå till är solklara och ändå är det panik som gäller i sista stund för att vi är sent ute. Jag förstår icke. Meija lämnades hos farmor i torpet och vi fixade till hos i Tallboda där vi också plockade upp Maria och Nova för att åka vidare mot Edsbruks kyrka där vigseln mellan Johanna och Robin skulle hållas.

 När vi satt oss till rätta nära en smidig utgång börjar efter en stund klockorna ringa, musiken är igång, brudgummen och barnen går tillsammans fram till altaret och därefter av tärnorna.

In kommer bruden, och såå himla vacker. Jag klara mig undan gråten och kände att det gick riktigt bra till dess att bruden börjar sin entré med att sjunga Sonja Aldéns låt- Du är allt. Inga servetter, ingen vattenfast mascara men inga tårar gick att hejda och när de väl börjat rinna finns det inget stopp. Jag sneglade till på Hampus och han hade tårar han med. Jösses vad vackert det var! Jag hittade som tur var en amningshandduk i Novas skötväska som fick agera näsduk. Brudparet sjöng också ”Stiftelsen - Var du än går” tillsammans och det var förstås hur vackert som helst.

 

 Vi var rätt nervösa och spända över hur Nova skulle sköta sig i kyrkan men hon var jätteduktig!!

 

Tack Johanna och Robin för att vi fick dela den här dagen med er!

 

Meija hade haft det mysigt hos farmor i torpet och hade sovit skönt hela natten.


Tjejträff hos syster i Stockholm

Vi brukar träffas alla tjejer i släkten en gång per år för lite shopping och tjejsnack. Jag, mamma, Helene och Bellan åkte tillsammans från Linköping. Framme i Stockholm var resten av ligan redan samlad. Helene fixade en god pastasallad och på kvällen blev det spa med fotbad, hårinpackning, färgning av ögonbryn, massage och ansiktsmask. Härligt! 

Lördagen bestod mestadels av shopping, Meija fick en ny keps och jag ett par nya bokstöd. Jag köpte en napp till Nova som enbart bestod av naturligt material, jag hade höga förväntningar på nappen men tji fick jag, hon vägrar denna napp också ;) 

På kvällen blev det suschi och melodifestival, jag gick och la mig bredvid Nova i sängen innan det var avgjort. Mys att dela säng med en bebis. 

På söndagen åkte jag och Bea för en snabb shoppingtur till köpcentrum för att inhandla det som inte hanns med dagen innan. Maria, jag och Nova åkte tillsammans till Linköping lite senare på kvällen.

Meija var hemma hos pappa och farmor och det var riktigt mysigt att få träffa henne igen. Trots att det bara är en kort helg så jag inte låta bli att sakna henne :)


Näset

Vi åkte på lördagen till Näset, m o p hade köpt en gunga till barnbarnen och Meija blev förstås jätteglad :)! Det tog en stund innan hon förstod hur hon skulle gunga och hon har inte riktigt fått kläm på det än men övning ger färdighet!

Jag, pappa och Meija grävde efter mask inför kvällens fisketur, det var förstås väldigt spännande att leta efter mask men röra den vågade hon inte.

 Klockan var lite för mycket för skrutt egentligen men en abborre fick vi upp innan hon somnade. Härligt att börja med alla dessa sommaraktiviteter.

 

Vi tog en långpromenad till ett öde torp som ligger en bra bit in i skogen, Meija gick och sprang större delen av promenaden. Hon är jätteduktig på att gå (när hon vill förstås) och hennes vagn har inte använts mycket alls. Bättre att gå på egna ben  :).

På vägen hem stannade vi till hos Mats och Katarina, det fick bli en kortis då klockan var mycket och det var dags för dagis dagen efter, då krävs det att man somnar i tid för att orka  :).


Socker är gott ;)


Valborg

Vi firade valborg tillsammans med Freddan i hans husvagn i Borensberg. En lugn och trevlig kväll med god mat och gott sällskap :)
 
Meija har för övrigt fått ett sjujäkla humör efter att hon varit sjuk och blivit "bortskämd" med att bli buren och få dricka samt äta allt hon pekar på. Nu kan hon vakna klockan 4 på natten och vill leka med min telefon och blir helt galen när hon inte får det eller så vill hon äta godis eller socker ur sockerskålen när hon tycker att det passar eller så ska vi bära på henne, helst hela tiden för våra lilla tvååring "Orkar inte...". Det blir några duster om dagen men det blir bättre och bättre ;)
 
 
Mys med finaste Nova <3
 

En dag i skogen

Meija följde med oss till skogen för första gången och hon var jättestolt när hon tog på sig sina jaktkläder! Hennes leksaksbössa skulle förstås också med men den fick stanna hemma för idag skulle bara titta på rådjuren och inte skjuta "Okej då...".
 
Vi gick till en kulle som jag och Hampus har suttit på många gånger under åren tillsammans och tittat efter bockar och att vi nu satt där 3 stycken och en fjärde familjemedlem i magen gjorde att jag kände mig lyckligt lottad :)
 
Meija tyckte hur som helst att det var väldigt spännande med jakt och lyckan blev förstås stor när vi såg ett gäng rådjur ute på gärdet :)


RSS 2.0