Sjukstuga

Veckan som varit har varit väldigt lugn, vi var på efterkontrollen på Storken och tog en fika på stan med bästaste Olivia och Sara annars har vi bara varit hemma och kurerat oss. Meija har haft sin förkylning i över 2 veckor och nu har vi andra också åkt på den. Meija är på bättringsvägen, inte lika snorig men har fått en tråkig hosta. Jag ringde till sjukvårdsrådgivningen häromnatten för att hostan lät så tråkig men de sa att det var ingen fara så länge hon andades som hon skulle och med tanke på tonen hon höll medans vi pratade så sa sjuksköterskan att jag inte behövde oroa mig.
Meija sover så illa på natten nu när hon är snorig, sover i stort sett en timme i stöten och då blir det saltslösning och Näs-Frida vilket gör att Meija hinner piggna till och kan vara vaken en timme och då är man inte så pigg, nästintill halvdöd ibland och man känner att "somna då för fasiken!!!! Snälla..." men så plötsligt händer det, hon tittar på mig med sina stora ögon och visar det allra finaste leendet och jag blir pigg som en mört och full av lycka!
I helgen har även pappa Hampus fått testa på att vara småbarnsförälder på natten, jodå, halv 6 fick han vakna i fredagsnatt för att ta hand om sin dotter. Hampus vaknar aldrig av att Meija skriker på natten så hon fick lite hjälp på traven, av mig. Jag kunde visserligen inte somna men det var ändå skönt att bara ligga och blunda och låta karln trycka in nappen sådär en hundraelva gånger innan skrutt somnar :) Jag skickade även upp honom idag kl 8 och tog själv sovmorgon till kl 10, sköönt!! Nu är han iväg och jagar med Nikki, skönt för henne att bli av med lite energi :)

21/2

Moster och morbror har stannat till i Tallboda och ska på onsdag vidare till Spanien så vi passade på att åka hit en sväng och hälsa på :)


Min skatt





Mjölkstockning

Igår på dagen släppte jag ut Fanny så hon kunde göra ifrån sig då hon totalvägrar gå ut i hundgården (inte så lätt att ta promenad med 3 hundar ;) ). Precis när jag släpper ut henne kommer grannen med sina ca 10 hundar vilket gör att jag måste öppna dörren i bara t-shirt. Igårkväll när jag satt hemma hos mor kände jag att jag började få ont i ena bröstet och gick upp för att duscha varmt, det har hjälpt förut. Väl inne i duschen märker jag att jag inte ens kan lyfta armen utan att det gör galet ont.
Duschen hjälpte knappt, det blev lite bättre av att Meija åt men inte bra och inatt har jag haft feber och bröstet är fortfarande ömt men bättre.
Man lär sig av sina misstag....

Katten Katja

Pappas föredetta jobbarkompis kom förbi i lördags och hade med sig en present till Meija nämligen Katja


Mamma tyckte att Katja var så söt så hon klickade hem:

Speldosan Katja

Skallran Katja

Och snuttefilten Katja


Nej då, Meija du blir inget bortskämd du inte ;) !

 



Just nu sitter vi i Tallboda då pappa Hampus är och jagar räv lite längre bort så då passade vi på att hälsa på mormor en stund. Meijas förkylning verkar vilja vara kvar en stund och hon är helt genomtäppt på nätterna. Blir inte så mycket sömn för någon av oss men det tar vi igen på dagarna :)

Grattis M o N, är så glad!!!!!


Tack!

Tack alla ni som lämnar kommentarer på bloggen! Det är jättekul att läsa och gör det roligare att skriva :)

Alla ♥-dag

Idag kom karln hem med en bukett blommor till mig, sånt gör mig glad :) Av mig fick han en tavla av följande motiv:
I helgen kom syster och Nicklas, alltid lika mysigt och roligt när ni kommer på besök! I lördags gick jag, mamma, Maria, Nicklas och Meija en härlig långpromenad, det var ju så fint väder!
På kvällen lagade vi trerättersmiddag, till förrätt blev det musslor, varmrätt: Hjortsadel med gula kantareller och hasselbackspotatis, efterrätt en supergod cheesecake med citronglass som syster hade fixat med hela dagen.
Mamma hade dukat i tema "Alla hjärtans dag" :) Så fint så! Pappa hade köpt askar med gelehjärtan till oss, gulledig!
Det har varit en jättemysig helg och jag saknar mig syster mycket. Det var så kul att bara åka och handla tillsammans...
Igår åkte vi hem från T-boda rätt skapligt så H kunde ut och jaga en sväng i fina vädret, jag hoppade av i Lundby hos farmor Anka så hon fick mysa lite med skruttan :) Tror det var "rätt" uppskattat ;)
Tack familjen för en mysig helg!

10/2

I tisdags åkte jag och Meija till Katarina för att hämta upp henne och Hampus faster Annica för att sedan bege oss vidare till Hampus pappas kusins fru Kicki för att fika. När vi hade kommit halvvägs till Katarina dök en tanka upp i min skalle "Hm, undrar om jag stängde av plattan...?" Och ju mer jag tänkte på det desto mer övertygad blev jag att plattan stod på där hemma så det var bara att vända. Plattan var avstängd och jag blev 20 minuter sen.
Kicki hade en helt underbart söt liten valp hemma på 9 veckor tyvärr dog batterierna till kameran efter bara några bilder men här är lilla charmtrollet!
Tack för en trevlig dag, det var kul att träffa er!
När vi kom hem vart det lite stressigt, klockan var 10 över 3 och Meija hade inte ätit sen halv 10 och vi skulle vara på Socialen i Motala kl 4 för att skriva faderskapsbevis. Så vad gör man? Jo, man ber karln fixa ersättning och så matar man i bilen på vägen in och pumpar sen ur de sprängfyllda på vägen hem. Finns lösning på det mesta :)
Igår begav Meija och jag oss in till stan tidigt för att träffa Sara och Olivia, jag höll koll på småttingarna medans Sara gjorde läkarbesök :) Efter det mötte vi upp Alexandra med charmtrollet Leo och så gick vi vidare för att äta suschi, så gott! 

Jag passade på att beställa en Iphone 4 så om 2 veckor skulle den leveras och om det blir som Telia säger så kommer jag få lägre månadskostnad än den jag har idag och det vore ju toppen!
En fika hann vi med innan jag begav mig hemåt till hundarna. Jag är så glad att jag har vänner som själva har barn i samma ålder som Meija, ska bli så kul att se de växa upp tillsammans!
Det var så fint väder ute så när jag kom hem fixade jag ordning lite i hundgården och i trädgården och när alltsammans var klart stod jag bara och njöt. Jag älskar verkligen att bo på landet! Att ha rådjuren utanför på gärdet och ibland en räv som tittar förbi gör mig så lycklig! Rådjuren har jag utanför varje dag och ibland är de så många som 19 st.
Skruttan har börjat bli snorig igen och lite hostig, hoppas att det inte blir värre än så... Imorgon ska vi till BVC på 2-månaderskontrollen så jag måste ringa imorgonbitti och se om det är okej att vi kommer dit trots snuva... Just nu ligger hon och sover så sött :)

Fredagsfina!


Jag vet...

... jag är en kass bloggare men plötsligt händer det och nu är det dags!

Helgen spenderades hos mor och far i Tallboda, det är så skönt att komma iväg lite från alla måsten som finns i hemmet och dessutom få lite avlastning med skruttan även om det inte är något alls som är jobbigt så kan det vara skönt att bara ta en låång dusch eller bara ta en promenix med hundarna.
I fredags träffade jag Camilla som var hemma på kortvisit, alltid trevligt att träffa dig :)! Jag och mamma tog även en snabbis till ikano och som vanligt köpte mormor en hel del fina kläder till Meija, tack för det!
På lördagen var jag, Meija och mor på puben tillsammans med släkten på Hampus sida, en väldigt trevlig tradition ni har och alltid lika kul att träffa er alla. Glömde ju säga till dig Pär att Meija sover med sin fina nalle varje natt som hon fick av dig och Yvonne på juldagen, jag minns dock inte vad den hette, var det Hubert eller Herbert?
På söndagen kom Hasse och "farmor" Anita förbi, Anita som är en riktig klippa på att sticka hade gjort den här jättefina tröjan, den är verkligen jättefin. Jag blir jätteglad över alla presenter Meija får men det är så speciellt när det är "egentillverkat".
För ett par veckor sen fick jag träffa Novali, Meijas syssling, och hon hade en sån söt mössa på sig som hennes mormor hade stickat och gissa vad Anita kommer med? En likadan förstås =D
Idag kom farmor Annica och besökte oss, det blev bad med Meija som sen sveptes in i den nya Hello Kittyhandduken som morfar köpt, idag var inte badet lika populärt som det brukar, farmor hävdade att det berodde på att hon blev väckt ur sin skönhetssömn och det stämmer nog, men badet var upphällt så hon fick snällt vakna :) Annica hade med sig en babysitter som hon fått, jättefin var den, jag tiggde till mig den på pubaftonen, lite ohövligt kom jag på sådär i efterhand men som tur var hade inte Annica uppfattat mig så ;) Hampus var inne och fikade med Evelina så det blev en hel del tjejsnack. Väldigt trevligt att du kom förbi farmor!!
Jag fick brev från försäkringskassan igår, jag undrar vad de vill mig, jag har inte orkat kolla igenom det ännu....
En kväll för länge sen satt vi runt middagsbordet och vi diskuterade vad familjen betyder för oss alla, efter lite djupare diskussioner minns jag att pappa sa att vi betydde så mycket mer för honom än vad hans egna föräldrar gjorde att han fick en "ny" familj när vi kom. Det gjorde mig så sorgsen på något sätt när han sa så, jag fick känslan av att jag skulle älska mina föräldrar mindre "bara för att" jag fick barn. Men nej, det gör jag inte, jag älskar er precis lika mycket som innan. Den ena kärleken utesluter inte den andra.
Meija sover i vaggan till första nattmåltiden varje natt nu, jag känner mig inte riktigt redo för att ha henne i vaggan hela natten ännu det är ju så mysigt att ha skrutt bredvid sig.

RSS 2.0