Lite fler bilder från Öregrund

Är precis hemkommen från en cykeltur med Svante, så himla mysigt. Vi cyklade en kortis i skogen och det är så härligt nu när det är fullt fågelliv i skogen och rådjuren är ute på gärdet, då trivs jag!
Imorgon är det dags för tandläkaren för min del igen, jag har visst fått inflammation i den andra visdomstanden också. Och dessutom har jag fått ont i halsen, är lite rädd att inflammationen har spridit sig. Vågar man hoppas på en penicillinkur?

Fästingdags..

Har ikväll plockat bort 21 stycken vidriga, otäcka, värdelösa och riktigt äckliga fästingar från Svante. Usch, hatar de små kräken! Troja och Svante som dessutom sover i våran säng. Urk! Svante å andra sidan tyckte det var jätteskönt när jag plockade färstingarna på honom, han låg och sov.
Idag har Meija varit på dagis, hon var alldeles uppspelt när jag kom hem och hon hade dessutom sovit när Hampus hämtade henne vid halv 4 så hon var minst sagt lite svårsövd ikväll, alldeles för pigg för att sova.. På torsdag åker jag till kusinträff/mosterträff tillsammans med mamma, Meija kommer vara hos farmor tors-sönd. Känns konstigt att åka bort från skruttan så "många" dagar men jag vet att hon kommer ha det toppenbra hos farmor och jag ska passa på att njuta av egentiden tillsammans med mina härliga släktingar! Kommer säkerligen få höra både det ena och det andra då tjejhelgen börjar med sexparty...
Busfrön :)

Luddes konfirmation

I fredags efter jobbet åkte jag, Meija, mamma och Stoffe till Öregrund. Pappa och Hampus valde att åka till Näset för att bygga staket.


Vi fastnade i Stockholms köer och kom därför fram till Öre lite senare än beräknat. Maria och Nicklas var redan framme när vi anlände. Nettan och Crippe hade maten klar så det blev matintag och en pratstund innan det ar dags för sängen. Vi konstaterade också att vi lyckats köpa exakt samma halsband till konfirmanden Ludde...  I lördags åkte vi in till Östhammar för att lyssna på Cissi när hon sjöng. Lika vackert som alltid! Cissi och hennes kompanjon på scen höll i ett melodikryss, Nettan, jag, Maria, Thessan, Kenneth och mamma var med och vi vann allihop utom Kenneth ;) Det var inte speciellt många deltagare ;) Jag tog en termos, den går alltid åt i skogen i höst när Hampe ska ut och jaga.

image description

När vi kom hem från Östhammar tog vi en promenad bort till Bea och KG där hela tjocka släkten också befann sig, trevligt!! Vi åt god mat, vildsvin och potatisgratäng och såklart mamma och Beas favorit, vitlökssmör, inte att förglömma! Meija lekte runt med sina sysslingar, Meija fattade snabbt tycke för Nikis. Hon är ju "ganska" bestämd den damen om vilka hon tycker om/inte tycker om. Vi passade på att fira Tilde, alla barn fick spel av oss, eftersom vi inte brukar ses när barnen fyller brukar vi gå något litet när vi väl ses :) helt galet att tjejerna blivit 8 år, känns inte alls länge sen som jag, Maria och Isabelle agerade barnflickor åt tjejerna en hel sommar när de var lite över året.

Sen blev det dags för Eurovision, Loreen är väl värd en första plats, hon var helt outstanding! Jag har aldrig varit så insatt i Eurovision som iår, mycket tack vare mina två kollegor som är väldigt insatta i ämnet. Vid halv elva lekte Meija gärnet med sina sysslingar, men då kändes det som att det var dags för Meija att sova för ett tag sen så jag, Meija och Maria frågade Stoffe om skjuts hem till Nettan igen. Vi hann inte mer än att sätta oss i bilen så sov skruttan :)

Söndag -Luddes konfirmation och Tildes födelsedag!
Meija vaknade vid 9 och jag likaså, skönt! Vi åt frukost och fixade oss ordning för konfirmation. Jag och Meija satt en halvtimme i kyrkan innan vi gav upp, Meija hade tröttnat och jag känner inget större behov att inta det kyrkliga så jag tog med mig Nikis och Meija ut. KG och Ille stod redan där ute, björkarna inne i kyrkan gjorde det svårt för Ille. Han är en sån tapper kille, trots eksem över stora delar av kroppen och händer som är fulla av sår och självsprickor har han humöret uppe! När resterande släkt kom åt vi mat och tittade på Luddes presentöppning. N och c gav pengar istället för halsband :)


Efter maten packade vi in i bilen för att åka hem, klockan var då fyra nu är klockan snart åtta och vi är inte ens i Norrköping... Brodern har missat en skylt, trots att han vägrar erkänna det. Tack kära släktingar för en trevlig helg! Ska bli kul att ses nästa helg på tjejträffen :)!
Jag fick med mig fel objektiv till kameran och har därför snott lite bilder från www.familjenramstedt.blogg.se, hoppas det var ok :)

Ett hugg i låret!

Igår gjorde Meija något jag hoppas hon aldrig gör om, hon bet mig i låret! Det är min mardröm att dagis ska säga att hon bitit någon där. Usch, jag skrek rätt ut då det gjorde skitont och förhoppningsvis blev Meija så pass rädd att hon inte gör om det igen. Hon har bara två tänder där nere så det känns när hon bits...
På tal om tänder rinner varet fortfarande från min visdomstand. Tandläkaren ville såklart jag skulle dit igen men jag är inte alls sugen på att betala 1000:- en gång till. Jag väntar ett tag och hoppas på att det löser sig... I skrivande stund är det ett inslag på nyheterna om att folk inte besöker tandläkaren då det kostar för mycket. Dags att sänka kostnaden?
Igår och idag har Meija varit och myst med farmor och gammelmormor men imorgon är det dags för dagis igen. Dagispersonalens kommentar när Hampus ringde och meddelade att Meija inte kom idag var "Skönt för Meija, tråkigt för oss", kul att hon är omtyckt på dagis :)

Nicke 30 år!

På fredagen styrde vi kosan mot Stockholm för att fira Nicklas som fyllde 30. Eftersom vi inte åker så ofta till Stockholm blir det rätt intesivt när vi väl är där då mamma och pappa vill hinna med att fixa, dona och hjälpa till så mycket de hinner på en helg och då går tiden alldeles för fort!
My handyman <3
På lördagen firade vi Nicklas med god mat och Gula änkan, jag är inget stort fan av champagne men fick offra mig på ett glas, det var ju ändå 30-årsdag :) Av oss fick Nicke 2 vildsvin att grilla på sin 30-årsfest i sommar.
Meija, jag, mamma och Maria åkte till stallet för att träffa Shelly som Maria rider ett par gånger i veckan. Meija tyckte det var superkul med hästar! Hon fick rida en liten bit och när jag skulle lyfta ner henne slog hon bort mina händer och blev skitsur, sen satt hon och "grät" i vagnen nästan hela vägen tillbaka till stallet.
På vägen hem från stallet satt Meija och pussade på sin plasthäst och skrek "iiiihhh", hon har också lärt sig vad hästen äter, nämligen "bläpple" :)
Busa!
På söndagen kom Nicklas farmor Kerstin, mamma Britt-Marie, pappa Lars och syster Sandra för att fira Nicklas.
Jag köpte ett projekt i Stockholm i form av en gammal skolbänk jag tänkte renovera i sommar.
Tack M o N för en mysig helg!

Näset

I onsdags efter arbete åkte hela familjen till landet, vi stannade till hos farfar och farmor Katarina för att säga hej, Meija blev jätteglad över att träffa farfar och han fick en stor kram när de sågs, mysigt!
Väl framme på landet grillade vi med mor och far, så härligt att tiden för Näset är kommen! Jag fullkomligt älskar den här stugan utan el och vatten, ingen TV och ingen dator, hur skönt som helst!
I torsdags fick Hampus och jag barnledigt en stund och gav oss iväg för att fiska. Full av förväntan gav vi oss iväg, dock insåg vi ganska snart att vi fick avbryta fisket för att linorna var så pass dåliga från året innan.. Amatörer! Jag fick upp två gäddor innan vi avbröt, Hampus fick det fina namnet :)
Förra året var vi vid en övergiven gård och där fanns ett stort rabarberstånd så efter fisket begav vi oss alla på en promenad för att gå till den övergivna gården för att plocka rabarber. På vägen dit är det fullt av spår från vildsvin, den lilla vägen vi går på blir allt tätare och spåren efter vildsvinen likså. Troja och Nikki är väldigt ivriga och det märks tydligt på dem att det finns grisar i närheten. Hampus påpekar att grisarna kan ligga precis under vilken gran som helst där vi går förbi. Jag har stor respekt för vildsvinen och min puls ökar alltid när jag vet att det finns vildsvin i närheten, när vi kommer fram till gården står det 8 st grisar ute på gärdet, mitt på blanka dagen! Jag pch Hampus försöker smyga oss nära medans mamma och pappa står kvar med Meija, vi lyckades dock inte komma speciellt nära innan de har känt att vi är i närheten och sticker iväg.
Mycket rabarber blev det, nästan 5 kg som ligger i frysen nu och väntar på att bli rabarberkräm :)
Fina Troj!

På vägen hem stötte vi på en fasantupp med hans två hönor :)

Meija Sofia Andersson ♥

Igår beslutade jag mig för att göra något åt min visdomstand, det rinner var ur den, smakar illa, luktar fruktansvärt illa och är allmänt otrevlig så imorse ringde jag folktandvården. De hade tid redan idag och som tur var kunde jag smita från jobbet en stund. Inflammation i tanden blev domen. 1055:- fattigare och ett medel att skölja munnen med två gånger om dagen blev kontentan och förhoppningsvis ett friskt tandkött inom ett par dagar förstås! Jag ska se till att boka en undersökning i höst, det var trots allt sex år sedan sist...
När jag kom hem åkte familjen till Borensberg för att köpa sushi, tyvärr en riktig besvikelse... Meija (och jag) har namnsdag idag så vi köpte hem lite fika. Meija fick sin favvisrätt, fiskbullar och potatismos! Självklart fick skruttan också en namnsdagspresent, en bultbräda från BRIO.
Idag är det 3 år sen jag tog mitt körkort, jag har aldrig varit så nervös som den dagen jag gjorde min uppkörning och jag hoppas jag aldrig kommer behöva vara så nervös igen :)

Våren här äntligen här!


Stockholm över en dag

Hampus jobb hade anordnat en resa till Stockholm där respektive fick följa med så igår på morgonen kom farmor och Lina förbi för att hämta upp Meija och vi blev sen upphämtade av en buss som tog oss vidare mot Stockholm.
I bussen körde vi speeddejting, alla respektive satt längs ut med fönstren och de anställda på Hampus jobb fick efter 2 minuters speeddejting flytta ett stol framåt. Väldigt rolig grej och dessutom bra sätt att lära känna en person på, man hinner skaffa mycket intryck av en person på 2 minuter.
Väl framme i Stockholm var jag så jäkla kissnödig att jag knappt kunde prata med någon utan var fullt koncentrerad på att hålla mig. Att hitta en toalett är inte det lättaste men vi hittade till slut en på NK, som tur var hade Lina en tia att låna mig sen var det bara att ställa sig i kön. Nästa gång jag åker buss tänker jag definitivt använda mig av toan på bussen, att hålla sig är inget alternativ!
Vi gick och strosade i Stockholm och runt 3 kom Maria in för att träffa oss en stund, väldigt mysigt att träffa syster även om det bara blev ett par timmar :) Vi fikade och grabbarna drack lite öl.
På kvällen samlades vi allihopa vid Hamburger Börs för att äta mat och se på Roligt Elakt Aktuellt, REA. Maten var sådär, inte jättegod men inte otäck. Dock var det faktiskt ganska lite mat och inte ens jag blev fullt mätt på trerättersmiddagen. Själva showen däremot var superbra och jättekul!
Bussen var hemma vid halv 3, jag hade nästan 39 graders feber och var genomförkyld vilket var lite trist. Annar var dagen och kvällen supertrevlig och rolig!
Hoppas min förkylning och feber ger med sig till imorgon, vill inte vara hemma från jobb!

Sara, Nelly och Olivia

Meijas kompis Olivia kom på besök i fredags. Olivia är bara 3 veckor äldre än Meija men är ganska mycket större, det är roligt att Meija har någon som är i samma ålder och att mamman till Olivia är Sara gör ju inte saken sämre ;) Det märks tydligt att Meija inte är van vid att ha andra barn omkring sig som leker med hennes grejer, alla saker Olivia hade skulle Meija fram och ta och när hon inte fick göra det så vart hon skitsur. Jag undrar hur den där donnan är på dagis...

Glada brudar! ;)
Fina tjejer :)

På tal om dumheter så har hon börjat sparka på hundarna, hon tar sats ordentligt och lägger ner ett stamp rakt på hunden som ligger där vilket oftast är min stackars Svante. Jag blir tokig på henne när hon gör på det där viset och får då ett asgarv tillbaka. Jag är ganska tillåtande när det gäller Meija men när det gäller att sparka på hundar är det absolut förbjudet!

Valborg

Valborg firades hemma hos Tommy, Evis och lilla Agnes tillsammans med Tommys bror samt hans familj och Micke förstås :). Stackars Micke fick nog utstå en hel del barnsnack den kvällen, blir nog tyvärr så när 3 småbarnsfamiljer träffas ihop. Jag hade jobbat tidigare på dagen och var rätt trött, på slutet av kvällen satt det tre mammor i soffan och gäspade ikapp så då bestämde jag mig för att dra med karlssloken hem. En som vanligt myket trevlig kväll hemma hos T och E, synd att vi inte ses oftare!

Välkommen till Världen finaste Erik och Axel ♥

Grattis till Cissi och Daniel som fått dessa helt underbara sötnosar, och grattis Arvid som blivit storebror!
Tvillingar är så speciellt för mig, förmodligen för att jag själv är tvilling.Jag vet vilken lycka det kan innebära att vara tvilling. En bästa vän för resten av livet som är med dig från allra första början...

RSS 2.0