Från klipporna i Öregrund

Kärlek

Meija ska få en kusin och JAG ska bli moster!!!

Äntligen ska jag få bli moster! Jag är så himla glad, full av förväntan och full av lycka! Jättegrattis Maria och Nicklas, nu längtar vi massor tills lilla bebisen tittar ut i februari...!

Sista helgen av semestern...

Spenderades i stugan, det mesta av tiden gick åt till att rensa svamp. Pappa har haft som mål att få bada tunna i sommar, eftersom det inte finns el eller vatten i stugan har han införskaffat en pump, den här pumpen har han och grabbarna försökt få igång hela sommaren utan resultat, men nu så, sista helgen på semestern fick han sig sitt bad :)
Troja blir nerbäddad och ompysslad av Meija :)
Sälen Svante ;)

Svampplock i Småland

Med låga förväntningar åkte vi till Småland för att plocka svamp. Det blev betydligt mindre än förra året och mycket av det som plockades var maskätet, ca 26 frysta påsar blev det iallafall och med tanke på att både jag och mamma har svamp kvar sen förra året så känns det rätt okej. Dessutom är inte svampsäsongen över riktigt än... :)

Gamla Linköping

På onsdagen träffade vi Sara, Nelly och Olivia i Gamla Linköping, Alexandra och Leo var också med men det blev tyvärr bara en kortis för deras del.
Vi hade stora planer för dagen, det skulle åkas tåg och klappas djur, fikas och gå till chokladboden! Tiden sprang iväg och det enda vi hann var att ta en fika i Gamla Linköping, när vi väl promenat bort till Valla var barnen alldeles för trötta för att klappa djur och tåget hade slutat gå för 10 minuter sen. Chokladboden bestämde vi oss för att ta en annan dag. Det var iallafalll väldigt mysigt att träffa dessa gullungar och att träffa Sara är aldrig fel :D
Fina Nelly
Söta Olivia på väg till Valla
Nelly och Meija promenerar i Gamla Linköping
Sötnos!
Tack för en mysig dag tjejer!

Näset, Sanden och Öregrund

Vår första semestervecka spenderade vi tillsammans med mamma, pappa, Maria och Nicklas i stugan. Petra, Håkan och Frida kom också på visit ett par dagar, väldigt trevligt! Mamma, Maria jag och Meija åkte till Sanden och grattade kusin Tessan som fyllde 40 år, hon fick stora äran att testa vattenskidor för första gången, strongt gjort ;) Tur att du har en syster som fixar att du får åka vattenskidor eftersom du aldrig gjort det innan ;) 
KG försöker charma in sig hos Meija, gick sådär ;)
Födelsedagsbarnet och Meija :)


Senare i veckan åkte Jag, mamma och Meija åkte på en loppisrunda, vi hittade dock aldrig någon loppis så det slutade med att vi hamnade i Tranås. Packningen till stugan passar sällan en runda på stan så klädinköp blev ett måste, även om handlandet blev mer än en outfit. Det var mycket rea i Tranås och vi köpte byxor för under hundralappen :)
Lördagen den 28/7 var vi på bröllop, det var Gustav (Hampus kusin) och hans fru Jenny som gifte sig, de var så himla vackra och det lyste verkligen om dem hela kvällen! Jag vill också vara sådär vacker en dag..
På söndagen när vi kände att vi var körklara styrde vi kosan mot Öregrund. Vi var framme sent på kvällen så det blev en lite pratstund och sen var det dags för sängen. Meija har dragit på sig sommarrutiner och sover till 9.00-9.30, jätteskönt!

På måndagen gick Hampus, jag, Meija och My ner till familjen Ramstedt för att dricka lite rosé, äta en god sallad och umgås. Väldigt mysigt! M o p kom till Öregrund lite senare på eftermiddagen, vi gick sen till Wass för att umgås där en stund. Pappa och jag tog en promenad med hundarna, vi gick förbi tennisplanen och Fanny letade upp en massa tennisbollar som låg i skogen intill, både pappa och jag hade fickorna fulla med ttennisbollar när vi gick hem, bolltokiga jycke! Vi stannade till vid havet för att låta Svante simma lite, han älskar att bada och bara slänger sig i vattnet, bra träning och kul att titta på!
Det är många minnen som dyker upp när man är i Öregrund, många somrar har jag och Maria spenderat där vi har bland annat jobbat med jordgubbsförsäljning, i tobaksaffären och som barnvakt åt gullungarna, dessa somrar har resulterat i vänner och minnen som jag kan se och längta tillbaka till, ungdomens år, det var grejer det ;).
På tisdagen tog vi en promenad och gick på stan i Öregrund, mamma bjöd alla barn på glass vilket utlovades dagen innan. Jag, Hampus och Meija tog en lunch, Hampus åt skaldjursallad med hummer, jag åt ceasarsallad och Meija våfflor. Mysigt och gott!

Vi gick ner till klipporna för att fota lite...
Vi upptäckte att vi tappat Meijas ena sko när vi promenerade till klipporna och vi gick många varv innan mamma till slut hittade den på ett staket, vi hade letat på backen men en snäll person hade lagt den lite högre upp.
Meija fick fina kläder som Tilde och Nike hade som små :)
På tisdagseftermiddagen bjöds det på supergod mat hemma hos Bea och KG, grillad älgstek med potatis i ugn och till det Nettans goda murkelsås, riktigt gott! Tack alla ni för dessa dagar! och tack Annica för hundvakten, guld värt!

RSS 2.0