Malte med nallebjörnen från Morbror

 

En av de två finaste <3

 

Finaste Malte <3

 

Lika barn leka bäst <3

Svante och Malte delar på Kvick och Kvack <3
 

Fynd

Igår när bi åkte till Borensberg fyndade jag det här födelsedagståget för 25 kronor :)

Malte har ätit gröt idag utan att skrika, ett steg åt rätt riktning. Bananen intogs utan protester också, perfekt! Att syrran sitter bredvid och leker bebis och blir matad med sked är nog bara positivt, iallafall ur den synvinkeln ;) BVC

Igår var vi till BVC, Malte hade planat ut en del på viktkurvan. Jag tror det beror mycket på att han inte har ro att äta, han är för nyfiken på omgivningen och framförallt på syrran som gör massa roligt att titta på och på att han bits, jag sitter på helspänn när jag ammar och jag tror det kan påverka mjölkmängden. Det gör ju bara så himla ont! 

Han gillar inte alls mat eller gröt, men vi tragglar på :)

Och så fick han sprutor vilket såklart inte var så roligt men Meija tyckte det var spännande :) 

Hampus jobbar natt och pappa är i Dubai så mamma är här och sällskapar oss, väldigt mysigt :) ikväll har Meija och mormor bakat bullar, perfekt att få frysen fylld utan att behövt engagera sig ;)  Hur många får plats i ett badkar?Moster och kusinerna badar :) 

Till pappa från Meija :)

Meija har ritat sin pappa, duktig tjej :)
Och här är teckningen på modern i huset, dvs jag :) Sovdags..

Blev väldigt glatt överraskad över att syster med familj kom hit i helgen! Idag har vi varit och handlat, passat på att åka lite mera pulka ;) och umgåtts, mysig dag med andra ord :)

Nu dags att sova. Malte sover skönt på mormors bröst här bredvid. Både jag och mamma är gräsänklingar i helgen, så hon fick ta Hampus plats i sängen och joina mig och Malte. Meija kommer också krypa ner så småningom skulle jag tro, fast det dröjer nog ett par timmar till :)  

Jag bad Meija le, jag tycker minsann det ser lite stelt och sterilt ut ;)
Malte myser med moster :)

Nova ville komma från sin mamma till min famn idag, vilken lycka! ❤️ :) 

God morgon ❤️

❤️

Ömsesidig kärlek ❤️

Den här sovbilden på Meija och hennes farmor är så mysig. Underbar dag !

Idag kom Joar, Evelina, Jacob, Julia, Emil och Tessie hit för pulkaåkning och korvgrillning. En väldigt trevlig och mysig dag ❤️

Nu på kvällen dök en uppskattad överraskning upp ❤️

Fika med Emma följt av pulkaåkning :)


Idag har vi varit borta hos grannen och fikat, väldigt trevligt att ha hittat en föräldraledig mamma här ute! Och himla kul att det bara skiljer 3 dagar mellan Malte och hennes dotter :) När vi kom hem igen åkte vi pulka och matade fåglarna medan Hampus fixade lunchen. Så skönt att bo på vischan, här tar jag på mig overall och pälsmössa när jag går ut och behöver inte bry mig ett skvatt, lovely!! 

Jag börjar för övrigt få mjölkstockning, igen. Jag tror det är fjärde gången nu som jag åker på det.. Jag klär mig nog för tunt.. Amma ofta ska man visst göra, inte sådär jättekul med en liten pojke med 2 sylvassa tänder där nere, det gör ont. Allra helst när han biter tag och sen drar hela huvudet bakåt. Jag tror varje gång att han har bitit hål men än så länge har jag klarat mig. Och Malte? Han bara skrattar... 

Sötisar :)

Idag har Meija varit hos farmor och lekt med sina kompisar. Jag och Malte tog sovmorgon till halv 11 och sen tog vi en skön promenad i fina vädret :)
När vi kom hem fick vi besök av vår "granne" och hennes dotter. Det skiljer endast 3 dagar mellan Malte och henne och de är nyinflyttade, precis som vi. Väldigt trevligt! 


Meija lagade mat i lekrummet ikväll och hade dukat upp fint åt oss :). Bordet och stolarna fick Meija av farfar och Katarina när hon fyllde år, de har själva renoverat det och satt på jaktmotiv på både stolar och bord, det är jättefint och det känns så mysigt när det ligger så mycket tanke och arbete bakom :)

På tal om mysigt, jag tyckte läggningen tog lite väl lång tid ikväll ;) Pass på, här kommer tand nummer två :)Idag har vi åkt pulka, vädret var väldigt härligt så länge vi höll oss undan blåsten :)

Nu pusslar Meija och jag, något vi båda tycker är väldigt kul :) Malte han sitter i knäet och försöker ta varje liten bit han når, det har hänt mer än en gång att han ryckt tag i pusslet och dragit ner det på golvet ;)

Man kan nästan tro att de är släkt?!Dags igen?

Kanske skulle göra ett försök med bloggen... Igen... 
 
Liten summering 
Malte har hunnit bli 5 månader och jag hinner inte med allt som händer. Han har redan fått en tand som han använder flitigt inte minst när han ammas och det känns. Minst sagt...  Annars är han världens gladaste bebis och största idolen i livet är såklart syrran  ❤️


Meija är en underbar storasyster som är väldigt rar och omhändertagande mot Malte. Hon hämtar leksaker när han är missnöjd, hjälper mig att byta blöja och är bara så himla gullig mot sin lille bror. 


Vi har äntligen flyttat, och det känns så himla bra! Vi bor i ett stort hus ute på landet och jag bara älskar det! Våra grannar är helt underbara och som pricken över i så äger de hästar som vi, både jag och Meija får rida på vilket vi 
mer än gärna gör <3 Meija är helt hästtokig, dagarna i ända leks det häst. Käpphästen har gått många mil här hemma, gunghästen har gungats på i många timmar och Troja blir ryktad och longerad varje dag. Fast bäst är såklart att rida på riktiga hästar och då på snälla hästen Lindy ❤️ 


Vad gäller hundar så har Nikki fått flytta till en annan hundflock och vi är endast delägare till henne numera. "Dessvärre" fylldes hennes plats ganska snabbt med en ny familjemedlem, Nalle. En väldigt snäll och trevlig gråhund. Jag tyckte faktiskt det var rätt skönt med 2 hundar, det gick att hantera men att gå ut med 3 hundar (alla i koppel), 1 barnvagn och en 3-åring är inte alltid det lättaste. Allra helst när hundarna vill åt ena hållet (då går vagnen åt andra hållet), när Meija bara inte orkar gå mer (trots att vi har lika långt att gå hem), när Meija inte vill något hellre än att hålla sin mamma i handen (vad ska man då släppa, hundar eller barnvagn?) eller när ett koppel har snurrat in sig i vagnen för hundrafemtielfte gången..  Jo, tålamodet prövas faktiskt ganska ofta, cirka varje gång hundarna måste rastas faktiskt. Och ibland några gånger däremellan också ;) 

Mosters fina tjej har blivit så stor! Hon blir snart året och återigen frågar man sig, var tar tiden vägen? 

RSS 2.0